ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, geçimini sebze ve meyve üretiminden sağlayan bir grup vatandaş, ürünlerine zarar vereceği iddiasıyla bölgeye beton santrali yapılmak istenmesini protesto etti.

İlçeye bağlı Bölücek Mahallesi sakinleri, bir firma tarafından kurulma çalışmaları devam eden beton santrali önünde ellerindeki Türk bayraklarıyla toplandı.

Mahalle muhtarı İsmail Şişman, gazetecilere yaptığı açıklamada, mahalle halkının geçimini sebze ve meyve üreterek sağladığını, beton santralinin devreye girmesiyle kirliliğin had safhaya çıkacağını savundu.

Yetkili makamlara gerekli itiraz dilekçelerini verdiklerini ancak henüz bir cevap alamadıklarını öne süren Şişman, "Beton tesisine vatandaşlarımız tepki gösteriyor. Buraya bunun yapılmasını istemiyoruz. Belediye buraya ruhsat vermeyeceğine dair söz verdi. Yaklaşık 10 gündür çalışma var. Yetkilileri göreve davet ediyoruz." diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden Meryem Gültekin de geçimlerini sebze ve meyve üreterek sağladıklarını, tesisin kurulmasıyla sağlık ve çevre açısından büyük sıkıntıların yaşanacağını savundu.

Musa Hayda ise tesisin kurulmasıyla ilgili kimseye bilgi verilmediğini söyleyerek, söz konusu alana park ve yeşil saha yapımı beklenirken beton santrali kurulmasının şaşkınlığını yaşadıklarını belirtti.

Bir süre çeşitli sloganlar atan mahalle sakinleri, daha sonra dağıldı.