ZONGULDAK (AA) - Sağlık Bakanlığınca, Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında Zonguldak'ta 116 öğrenciye bisiklet dağıtıldı.

Halk Sağlığı Müdürü Yusuf Kaya, merkez spor salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, toplumda fiziksel aktivitenin arttırılması kapsamında 116 öğrenciye bisiklet dağıtılacağını söyledi.

Hareketsiz yaşamın toplumun en önemli halk sağlığı problemi olduğuna dikkati çeken Kaya, şöyle konuştu:

"Hareketsiz yaşam kolon kanserinin yüzde 25'inin, meme kanserinin yüzde 25'nin, diyabet ve kalp hastalığının yüzde 30'unun sebebidir. Burada yapılan çalışmalarda göstermiştir ki ülkemizde bireylerin yüzde 72'si düzenli fiziksel aktivite yapmamaktadır. Bu da obezite ve diğer kalp hastalıklarını artırmaktadır. Toplumun obeziteyle mücadele konusunda bilgi düzeyini arttırmayı, yeterli ve dengeli beslenmeyi, düzenli aktivite alışkanlıklarını kazanmayı teşvik etmeyi amaçlamıştır. Bu kapsamda çocukluk çağında kazanılacak olan olumlu davranış değişikliklerinin çok etkili olduğu görülmüştür. Bugün geleceğimizin emaneti olan çocuklarımıza dağıtacağımız bisikletlerin hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum."

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu da obezitenin en büyük hastalıklarından biri olduğunu belirterek, "Dolayısıyla Sağlık Bakanlığımız bununla mücadele etmek için bir dizi önlem almaya çalışıyor. Bunlardan bir tanesi de sağlıklı yaşam kapsamında bisiklet dağıtımıdır." dedi.