ZONGULDAK (AA) - Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sürekli Eğitim Merkezi ve Engelsiz BEÜ Koordinatörlüğünce engelli vatandaşlara yönelik "Temsili Üniversite Eğitimi" düzenlenecek.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek eğitim yarın verilecek. Bu kapsamda engelliler bir gün boyunca üniversitede farklı alanlarda ders alacak.

Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, bu heyecan verici projeyi geleneksel hale getirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirterek, "Yarın yüksek öğretime değişik nedenlerle dahil olamamış engelli vatandaşlarımızı yine bir gün boyunca üniversitemizde ağırlayacağız. Katılımcıların görecekleri dersler arasında sosyal yaşamlarında faydalanabilecekleri bilgileri içeren derslerin yanı sıra becerilerini geliştirmeye yönelik robot yapımı gibi dersler de bulunacak. Katılımcılarımız öğle yemeklerini yemekhanemizde yiyecekler, üniversite ortamını bir gün de olsa yaşayacaklar. Bu programın en özel kısmınıysa kapanış töreni oluşturuyor. Onların katılım belgesi alırken yaşadıkları heyecana bu yıl yine tanık olacağız" ifadelerini kullandı.

Projeye katkı sunan başta Zonguldak Valisi Ali Kaban başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşların yetkililerine ve çalışma arkadaşlarına teşekkür eden Özer, "Ülkemizde bu bağlamda ilk program olan ve bu özelliğini de sürdüren üniversitemiz adına farklı bir değer ve anlam katan 4. Engelsiz Üniversite Eğitimi törenine tüm Zonguldaklıları davet ediyoruz." açıklamasında bulundu.