ZONGULDAK (AA) - Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, il genelinde imalat ve inşaat sektörlerinin madencilik sektörünün önüne geçtiğini bildirdi.

Demirsu, yaptığı yazılı açıklamada, 2017 İPA raporuna göre Zonguldak'ta açık iş oranının en yüksek olduğu sektörün yüzde 4,3'le inşaat sektörünün olduğunun tespit edildiğini aktardı.

Geçen yıla oranla inşaat sektöründeki açık iş oranının arttığını ifade eden Demirsu, şunları kaydetti:

"Bu durum Zonguldak'ta inşaat sektörünün geliştiğinin göstergesidir. Bu gelişme de Kentsel Dönüşüm projesinin etkisi de vardır. İlimizde imalat sektöründe özellikle tekstil alanında istihdam artışları göze çarpmaktadır. Bunun sonuçları da 2017 İPA raporuna yansımış durumdadır. İlimizde en fazla açık iş olan meslekler makineci (dikiş), satış danışmanı, madenci, ortacı/ayakçı (tekstil), mermer ve beden işçisi, ayakkabı imalatçısı, kalite kontrolcü (tekstil), fayans, seramik ve karo döşemecisi, şoför ile yük taşımasıdır. Görüldüğü gibi imalat ve inşaat sektörleri madencilik sektörünün önüne geçmiştir. İl genelinde açık işlerin yüzde 56,7'si için lise ve altı eğitim düzeyi talep edilmektedir. İl genelinde temininde güçlük çekilen mesleklere bakıldığında ilk sırada makineci (dikiş) mesleğinin yer aldığı görülmektedir."