ZONGULDAK (AA) - Zonguldak Kurban Hizmetleri Komisyonunca, Kurban Bayramı'nda kurban kesim yerleri ve kurban kesim ücretlerinin belirlendiği bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kurban satış yerinin Çınartepe Mahallesi 6 Ambarları mevkisi olarak belirlendiği ifade edildi.

Kurban kesim yerlerinin ise Zonguldak Belediye Mezbahanesi ve Bağlık Yeni Mahalle Çayır mevkisi olarak belirlendiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Vatandaşlarımızın 2016 yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğin 4. bölümünde belirtilen 16. maddesine istinaden etrafı kapatılmış özel mülk veya bahçesinde kurban keseceklerin uyması gereken kurallar çerçevesinde usulüne uygun olarak çevreye zarar vermeyecek şekilde kurbanlarını kesebilirler. Aksi takdirde cezai işlemler uygulanır. Mezbahanelerde ve komisyonca belirlenen yerlerde yapılacak kesimlerde, büyükbaş hayvan kesim ücreti 300, küçükbaş hayvan kesim ücreti ise 60 lira olarak belirlenmiştir. Mezbahanelerde ve komisyonca belirlenen yerlerde kurbanlarını kendileri kesmek isteyenlerden, büyükbaş havyan 50 ve küçükbaş hayvan 25 lira tesisten yararlanma ücreti alınacaktır."