ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ta iş akitleri feshedilen bazı madencilerin geçmişe dönük usulsüz sağlık raporu alarak işe geri dönmelerini sağladıkları, bazı vatandaşlara da engellilik oranlarını yüksek gösteren sahte raporlar düzenlettikleri iddia edilen 36 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya bazı tutuksuz sanıklar, avukatları ve yakınları katıldı.

Tutuksuz sanıklardan Olcay T, savunmasında, engelli Aykut Ö'yü tanıdığını belirterek, "Ben Aykut Ö'yü babamın arkadaşı olduğu için tanıyorum. Başka bir samimiyetim yok. Ben kimseye sağlık raporu aldım ve vermedim. İddia edilen suçları kabul etmiyorum." dedi.

Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

- Olay

Zonguldak'ta, 19 Ocak'ta düzenlenen operasyonda, doktorlar, TTK'da çalışan şube müdürü ve hastane çalışanları, örgüt elebaşı olduğu öne sürülen engelli kişi ve suça aracılık eden 9 kişiyle, konuyla ilgili ifadeye çağrılan 60 kişiden 16'sı gözaltına alınmıştı.

Zanlıların, "Sahte ve usulsüz sağlık kurulu raporu" düzenleyerek TTK'da iş kazasında yaralanan madencilerle bazı vatandaşların engellilik oranlarını yükselttiği, emeklilik için yaş sınırını bekleyenlerin de erken emekli olmalarını sağladıkları iddia edilmişti.