ZONGULDAK (AA) - Bülent Ecevit Üniversitesinde (BEÜ) "Uydu Gözlemleri ve Yer Bilimleri Uygulamaları" konulu çalıştay düzenlendi

BEÜ Mühendislik Fakültesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çetin Mekik, üniversite konferans salonundaki çalıştayda yaptığı açıklamada, uydu gözlemleri denilince geometrik bilimin akıllara geldiğini ve uzun yıllardır kendilerinin de uydu gözlemleri üzerine çalıştıklarını söyledi.

Ulusal ve uluslararası sempozyumlarda uydu gözlemleri üzerine bilimsel sonuçları paylaştıklarını ve bunu diğer disiplinlerle de bir araya gelerek tartışmayı düşündüklerini anlatan Mekik, şöyle konuştu:

"Bu konuda inşaat mühendisliğinden jeofizik mühendisliğine, meteorolojiden çevre mühendisliğine kadar birçok daldan arkadaşlarımız zaten bu alanda çalışıyorlardı. Tabi ilki mütevazi bir organizasyon oldu. 6 gün gibi kısa bir sürede hazırlığını yaptığımız bu çalıştaya ülkemizden öğretim üyelerinin yanı sıra İtalya, Şangay, Azerbaycan ve Polonya'dan katılımlar oldu. Önümüzdeki yıllarda yayılımı biraz daha arttıracağız. Daha fazla kişiye erişmek istiyoruz."