ZONGULDAK (AA) - Ereğli ilçesinde bir firma sahibinin, 45 bin lira harcayarak teknik lise öğrencilerinin uygulamalı eğitim yapabilmesi için çalışır hale getirdiği atıl vaziyetteki iş makinesi düzenlenen tören ile hizmete girdi.

Ereğli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen törende konuşan firma sahibi Yılmaz Türkoğlu, okul yöneticilerinin "Motorlu Araçlar Teknolojisi" bölümündeki öğrencilerin uygulamalı eğitim görebilmeleri için iş makinesi talebi üzerine harekete geçtiklerini söyledi.

Ereğli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü şantiyesinde 10 yıldır atıl vaziyette bulunan iş makinesini çalışır hale getirmek için 2,5 ayda 5 kişilik ekibin çalıştığını belirten Türkoğlu, şu bilgileri aktardı:

"Bilindiği gibi eğitim sürekli güncelleştirilmesi gereken bir konu. Her öğretim yılında da okulumuzu teknolojik konularda bilgilendirdik. Belediyeye yıllarca hizmet eden ve atıl vaziyete gelen bu makineyi restore ettik. Ereğli Belediye Başkanımız Hüseyin Uysal, iş makinesini okulumuza hibe etti, biz de restorasyonunu yaparak okulumuza kazandırdık."

Türkoğlu ayrıca eğitime destek vermekten büyük mutluluk duyduklarını, firmasında çalışan 10 kişinin çoğunun bu okulun mezunlarından oluştuğunu kaydetti.

Ereğli Belediye Başkan Vekili Ayhan Atay da belediyenin eğitim ve öğretime destek vermeye devam ettiğini ifade ederek şunları söyledi:

"Eğitim ve öğretim kalitesini yükseltmek, Atatürk'ün bizlere işaret ettiği muasır medeniyetler yarışında hak ettiğimiz yeri alabilmek için üzerimize düşen her türlü desteği sağlamak zorundayız. Son yıllarda Ereğli'deki okullaşma oranı ülkemizde bir çok il ve ilçenin önündedir. Yenilenen bu iş makinesinin okulumuzda önemli bir boşluğu dolduracağına inanıyorum."

Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, eğitime sağladıkları destekten dolayı özel firma sahibi Yılmaz Türkoğlu'na teşekkür plaketi verdi.