ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin dava kapsamında, 5'i tutuklu 11 kadın sanığın yargılanmasına başlandı.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, 5'i tutuklu 11 sanık, avukatları ve yakınları katıldı.

Duruşmada "anayasal düzeni ortadan kaldırmak", "silahlı terör örgütüne üye olmak", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek" suçlamalarının yöneltildiği sanıklar hakkındaki iddianame okundu.

Kimlik tespitinin ardından, sanıkların savunmaları alınmaya başlandı.

Alaplı Devlet Hastanesinde memur olarak çalışan ve daha önce ihraç edilen tutuklu sanıklardan Ayşe Atlı, üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

İşe başladıktan birkaç ay sonra bir broşür gördüğünü ve sağlık çalışanlarına yönelik yemek verildiğini öğrendiğini belirten Atlı, "Beni yemeğe kimse davet etmedi. İlk gittiğimde yemekten sonra genel anlamda dini sohbet gerçekleştirildi. Yemeğin bittiği sırada haftaya tekrar dini sohbet olacağı ve katılmak isteyenlerin gelebileceği söylendi. Ben de ikinci kez gittim. Burada Risale-i Nur okunduğunu görünce cemaat bağlantısı olduğunu düşündüm. Sonra sohbetlere katılmadım." şeklinde konuştu.

Sanıklardan Havva Koçak ise hiçbir terör örgütüyle bağlantısının olmadığını savunarak, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Himmet adı altında para toplamadığını öne süren Koçak, "İş yerinde gördüğüm broşürde, sağlık çalışanlarına yemek verildiğini gördüm. Oraya gittim. Bir kez de dini sohbet var diye gittim. Sonra sohbet toplantılarına gitmedim. Bank Asya'daki hesabımı faizsiz olduğu için açtırdım. Örgüt liderinin bu bankanın kurtarılması için talimat verdiğini bilmiyorum." beyanında bulundu.

Bazı sanıklar savunmalarında, örgütün sohbet toplantılarına katıldıklarını kabul ederek, örgüt üyesi olmadıklarını ve suçlamaları reddettiklerini dile getirdi.

Mahkeme heyeti, yaklaşık 12 saat süren duruşmada, 11 sanığın dinlemesinin ardından, tanık sayısı ve sanıkların tekrar cezaevine götürülecek olmasını dikkate alarak, duruşmayı yarına erteledi.