ZONGULDAK (AA) - Zonguldak merkez ile Ereğli ve Çaycuma ilçelerinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında kayyum atanan eğitim kurumlarında, elde edilen gelirlerin usulsüzlük yapılarak örgütle bağlantılı kişilerin yanı sıra tüzel kişilere aktarılıp yurt dışına kaçırıldığı değerlendiriliyor.

AA muhabirinin emniyet yetkililerinden aldığı bilgiye göre, dün Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Sulh Ceza Hakimliğince, eğitim kurumlarının yanı sıra aralarında iki otomotiv firması bayisinin de yer aldığı 11 şirkete atanan kayyumlar göreve başladı.

Kayyumlar, atandıkları kurumların yönetim organını, yasal mevzuata göre yönetim kurulu başkanı, şirket müdürü, yetkili temsilciyi kendi aralarından seçecek.

FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında kayyum atanan eğitim kurumlarında, öğrenci kayıtlarından elde edilen gelirler üzerinden usulsüzlük yapıldığı, bu gelirlerin terör örgütüne veya bağlantılı şahıslarla tüzel kişilere aktarıldığı ya da bunlar üzerinden yurt dışına kaçırıldığı, suçu gizlemek için soruşturmadan birkaç ay önce tüm bilgisayar hard disklerinin değiştirildiği ve delillerin karartıldığı tahmin ediliyor.

Zonguldak'ta FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü ekipleri, geçen yıl farklı tarihlerde kent merkezi ile Ereğli ve Çaycuma ilçelerinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlemiş, bazı eğitim kurumları ve şirketlerdeki aramalarda doküman ve bilgisayarlara el konulmuştu.

Kent merkezi, Ereğli ve Çaycuma ilçelerinde dün FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında örgüte finansal destek sağladığı iddiasıyla 11 şirkete kayyum atanmıştı.