ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde sağanak nedeniyle meydana gelen su baskınından zarar gören bölgelerde hasar tespit çalışmaları yapılıyor.

AK Parti Zonguldak Milletvekilli Faruk Çaturoğlu ile Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, dünden itibaren etkili olan yağış sonucu Kabasakal Deresi'nin taşması nedeniyle su baskınlarının yaşandığı ilçede incelemelerde bulundu.

Selden etkilenen vatandaşlara "geçmiş olsun" dileklerini ileten Çaturoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, devletin, su baskınları nedeniyle hasar oluşan bölgelerde yaraları kısa sürede saracağını söyledi.

Devlet Su İşleri Müdürlüğünün 2 ekiple sahada çalışmalar yaptığını, kaymakamlık öncülüğünde kriz masası oluşturulduğunu anlatan Çaturoğlu, "Zarar görenlerin durum tespitleri yapılacak, acil barınma ihtiyacı olanlara bu sağlanacak. Bunların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum" dedi.

Uysal da derenin taşması nedeniyle ev ve iş yerlerinde su baskını yaşandığını dile getirdi.

Belediyenin alarm düzeyinde çalıştığını, hasar tespit çalışmalarının sürdürüldüğünü belirten Uysal, "İtfaiye müdürlüğü ekiplerimiz, yol, ev ve iş yerlerinde mahsur kalan yaklaşık 100'e yakın vatandaşımızı kurtardı. Sel felaketlerinin bir daha yaşanmaması için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz" ifadelerini kullandı.

- Aracın sürükleniş anı kamerada

Solak köyü yol ayrımında park halindeyken sele kapılan 2 araçtan birinin taşan Kabasakal Deresi'nde sürükleniş anını, bir vatandaş cep telefonuyla görüntüledi. Otomobilin derede sürüklenişi ve bir yere takılarak duruşu, evin balkonundan çekilen görüntülere yansıdı.

Yollarda mahsur kalan araçlar ile Kışla Sanayi Sitesi'ndeki su baskınları da vatandaşlarca cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.