ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde büyükbaş hayvanlarda şap hastalığı görülmesi üzerine karantina uygulaması başlatılan ilçe merkezi, Gülüç ve Kandilli beldeleri ile 30 köyde aşılama çalışmaları devam ediyor.

Ereğli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Kepez mahallesinde aile tipi bir işletmede bulunan büyükbaş hayvanlarda şap hastalığı tespit edilmesi sonucu Kaymakamı Nazım Madenoğlu başkanlığında toplanan İlçe Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonunca karantina kararının alındığı belirtildi.

Şap hastalığının hayvan varlığını tehdit ettiği belirtilen açıklamada, "Şap, küçük ve büyükbaş hayvanlarda ölüme sebep olan ve salgın halinde seyreden önemli bir hastalıktır. Hastalığın yayılmasını engellenmesi ve bir an önce durdurulması açısından tüm halkımızın idari ve fenni tedbirlere uymaları hususunda hassasiyet göstermeleri gerekmektedir. Bu kapsamda aşılama çalışmaları sürüyor." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, hastalığın tehdit oluşturmadığı resmi veteriner hekim raporuyla tespit edilene kadar karantina uygulamasının devam edeceği kaydedildi.