ZONGULDAK (AA) - Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulunca, "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı" dolayısıyla mesaj yayımlandı.

Mesajda, Türk milletinin karakterinin bağımsızlık gücüne inanan Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının, Türkiye'nin çağdaş medeniyete ulaşma ve bir dünya devleti olma hedefini tüm dünyaya ilan ettiği belirtildi.

Sadece bulunduğu coğrafyada değil tüm dünyada mazlum milletlerin örnek aldığı bir ülke olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, "Tam bağımsızlık için ekonomik bağımsızlığı" hedef gösteren Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği yolda hızla ilerlediği vurgulanan mesajda, "Türkiye, en kısa sürede 'Tam bağımsızlık için ekonomik bağımsızlık şarttır.' diyen, 'Yurtta barış dünyada barış' anlayışını savunan Büyük Önderimiz Atatürk'ün gösterdiği hedeflere yönelmek mecburiyetindedir." ifadelerine yer verildi.

- Mevlid Kandili

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, "Mevlid Kandili" dolaysıyla mesaj yayımladı.

Kantarcı, mesajında, bu kutlu günün alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimizin, dünyaya gelişinin müjdelendiği gün olduğunu belirtti.

İçinde yaşadığımız şu zor günlerde, yalnızca İslam alemi değil, tüm dünya insanlığının, O'nun manevi önderliğine, birleştirici kişiliğine, adalet ve ahlak anlayışına büyük ihtiyaç duyduğunu ifade eden Kantarcı, şunları kaydetti:

"O, kul hakkı yememek, haktan hukuktan ayrılmamak, adalet sahibi olmak gibi insani hasletlerin üzerine bina edilen yüce dinimizi insanlığa tebliğ ederek, bugün dahi yaşadığımız sorunlardan, hangi değerlere sarılarak çıkabileceğimizin yolunu gösterdi. O'nun ışığında yürüyenler olarak biliyoruz ki yaşadığımız insani krizden çıkış ancak ve ancak onun sevgi, saygı, hoşgörü, doğruluk, dürüstlük, adalet ve hakkaniyet gibi insanı yücelten ahlaki değerlerine sarılmakla mümkündür."