ZONGULDAK (AA) - Çaycuma İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce, çitçilere 11 bin 400 ceviz fidanı dağıtıldı.

İlçe Müdürü Coşkun Ulutaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Meyve Üretimini Geliştirme Projesi kapsamında ilçedeki üreticilere dağıtılmak üzere 11 bin 400 ceviz fidanı temin ettiklerini söyledi.

İlçede ceviz üretimini önemsediklerini ifade eden Ulutaş, şöyle konuştu:

"Çalışmalarımız bu doğrultuda devam etmektedir. Bizim önceliğimiz üretim. Kovid-19'un başlangıcından itibaren birçok sektörde üretim ara verirken, gıdanın öneminin bu dönemde daha çok hissedilmesi, güvenilir gıdaya ulaşımın önemi, üretime olan ihtiyacı da dikkate alarak verdiğimiz destekle çiftçilerimizin üretimi hız kesmeden devam etmektedir. Biz de kurum olarak üretimde yer alan her çiftçimize, her vatandaşımıza gereken yardım ve kolaylığı sağlama gayreti içindeyiz."

- Ereğli'de kan bağışı çağrısında bulunuldu

Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, pandemi döneminde kan stoklarının azaldığını belirterek vatandaşların kan bağışında bulunmalarını istedi.

Türk Kızılayı Ereğli Şubesi tarafından ilçe merkezinde düzenlenen kan bağış kampanyasına katılan Çorumluoğlu, Kızılay'ın kan stoklarında azalma yaşandığını, duyarlı vatandaşların kan bağışında bulunarak sürece katkı vermesi gerektiğini söyledi.

Kan bağışının önemine değinen Çorumluoğlu, "İhtiyacı olan hastaların kan ihtiyacının karşılanması için bağışlar büyük önem taşımaktadır. Vatandaşlarımızın bağış konusunda hassasiyet göstermelerini istiyoruz." dedi.

Türk Kızılayı Ereğli Şube Başkanı Yaşar Ciğer de ilçe halkını kan bağış kampanyalarına destek vermeye davet etti.