ZONGULDAK (AA) - Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (ZTSO) Başkanı Metin Demir’in, Bülent Ecevit Üniversitesi (BÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’i ziyaret ettiği bildirildi.

Üniversite’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Demir, burada yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Programı Otoritesi tarafından 2014’de açılan, dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonu ile istihdam edilebilirliklerinin geliştirilmesi hibe programına, Bülent Ecevit Üniversitesi Çaycuma Meslek Yüksek Okulu ile proje ortağı olarak müracaat ettiklerini anımsattı.

''Karaelmas Diyarının Keşfedilmemiş Cevherleri İş Hayatında'' isimli projenin destek verilen 145 proje arasına girdiğini ve 20 Ekim Perşembe günü sözleşmenin imzalandığını ifade eden Demir, şunları kaydetti:

"Bu süreçte destekleri için Prof. Dr. Mahmut Özer'e teşekkür ediyoruz. Söz konusu projenin uygulanması aşamasında da işbirliğinin devam edecektir. Proje ile Çaycuma Meslek Yüksek Okulu Çağrı Merkezi bölümünün katkılarıyla 18-28 yaş arası yüz kadına çağrı merkezi personeli eğitimi verilerek kadınlarımıza bu sektörde istihdam edilebilecekleri ve kariyer yapabilecekleri mesleki beceriler kazandırılacak. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından ilimizde yapılması planlanan okulun Çaycuma kampüsüne yapılması konusunda fikir birliğine varılmıştır."

Özer de, ziyaretinden dolayı Demir’e teşekkür ederek kent ve bölge için işbirliklerinin ve desteklerinin devam edeceğini dile getirdi.