GİRESUN (AA) - Giresun Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü kış mevsiminin yaklaşması nedeniyle olası yangınlara karşı vatandaşları bacalarının gerekli temizliklerini yapmaları hususunda uyardı.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'de her yıl meydana gelen bina yangınlarının birçoğunun temizliği yapılmayan bacalardan kaynaklandığı belirtildi.

Açıklamada, yangınlara karşı önlemlerin alınmasının, söndürme işlemlerinden daha kolay ve maliyetinin düşük olduğuna işaret edilerek, şunlar vurgulandı:

"Alınan her önlem muhtemel bir yangını önler. Temizlenmemiş soba boruları ve doğru kurulmamış sobalardan dolayı özellikle rüzgarlı havalarda dumanın yaşam alanlarına geri dönmesi zehirlenmelere ve ölümlere yol açmaktadır. Özellikle kış mevsimini beklemeden gerekli baca temizliği yaptırılmalıdır. Vatandaşlarımızın baca temizliğini İtfaiye Müdürlüğünden yetki belgesi alan firmalara yaptırmaları çok önemlidir"

Açıklamada, müdürlük bünyesinde baca denetim biriminin kurulduğunu ve bu birimin baca temizliği konusunda vatandaşlara yardımcı olacağı da kaydedildi.