34 haftalık uzun maraton dün akşam nefis bir mücadeleyle sona erdi.

Sene başından bu yana maddi imkansızlıklar başta olmak üzere, kaoslarla baş eden Bordo Mavililer taraflı tarafsız ligin en keyif veren takımı oldu.

Hakkı çalındı, kafasına vurulmaya çalışıldı, türlü oyunlarla önü kesilip farklı yollara itilmeye çalışıldı dedikodular üretildi başarısız olsunlar diye.. Ellerini hatta göbeklerini kaşıyanlar vardı.

Ancak, sahadaki Trabzon’un çocukları sadece Trabzonlular değil Nwakame, Hugo, Ekuban, Pereira, Hosseini, Novak vs… onlar da Trabzon’un çocukları… En az Trabzonlular kadar sahada mücadele ettiler.

Göbeklerini kaşıyanlar şimdi köşelerinde sessiz sedasız bekliyorlar, ortaya çıkacak halleri kalmadı..

Trabzon taraftarının boynu bu sezon dimdik havada kaldı, zira geçmiş senelerde olanlar mıh gibi aklımızda.

Transfer yasakları, FIFA’lık davalar, CAS davası, UEFA, FFP var da var. 

Bitecek gibi de durmuyor. 

Tüm bu yaşananların gölgesinde Trabzonspor’un 4.lüğü şampiyonluğa eş değerdir

En ucuz maliyetle çok büyük iş başarıldı, kimse bu realiteyi kaybetmesin. Sıralama farklı olabilirdi, fahiş hakem hataları, bitmeyen direkler ve son dakika golleri…. 

Futbol bu içinde her şey var ama Trabzonspor içindeki bu madddeleri hep çok yaşıyor.

Rize’yi de yenen Trabzonspor 12 maçtır kaybetmiyor. Tam 12 maç ve oynayan grup öyle yada böyle  6 aydır düzgün maaş alamıyor ve primlerle idare ediyordu.

Ta ki dünki Rize maçının öncesine kadar. Onlara da 3 aylık bir ödeme yapıldı, yetmez ama evet!

Onurlu bir takıma sahip olmak, aile ortamını yakalamak temel prensipti ve bunda başarılı olundu. 

Şimdi Trabzonspor’un kadrosunu koruma vakti. 4 direkt takviye ile bu sene en çok kahrı çekilen alternatifli kadroyu oluşturup yoluna doludizgin devam etmesi gerekiyor. 

Ayrıca Başkan Ağaoğlu’nu, Mehmet Yiğit Alp’i ve tüm yöneticileri transfer politikaları sebebiyle kutluyorum. Umarım bu yoldan şaşılmaz ve devam edilir, hayat bu yolda…..

GÜLE GÜLE OLCAY, HOŞ GELDİN KAMİL!

Trabzonspor'da Olcay Şahan ve İbanez'e veda edildi, hem de arkalarında durarak onore edilerek. Olcay giderken bu takıma çok güzel duygular katıp gitti. Futbol olarak verimsiz dönem geçirse de kulüp ve taraftar arasındaki o bağı oluşturan isimdi. Bazı taraftarlar biliyorum Olcay'ın üçlüsünü izlemek için geliyorum diyen.. Konuyu dağıtmadan bu arkadaşımız Trabzonspor için elini taşın altına koyup takıma gireceğim paramı da indireceğim dedi ve affedildikten 24 saat sonra maça çıktı. Genç oyunculara ağabeylik yaptı belki de bizim bilmediğimiz sayısz farklı yoldan kurtardı. Emeklerin için teşekkürler, muhteşem sol ayak.. Bu takımdan iyi ayrılan sayılı oyunculardansın...

HOŞ GELDİN KAMİL

Trabzonspor'un en çok sorun yaşayan ve bunu sahaya yansıtmayan oyuncusu kesinlikle Kamil Ahmet'tir.

Koskoca yaz kampını sadece yürüyerek geçirdi, takıma dahil olamadı, sezon başladı ve çok istediği formasına kavuştu. Pereira'nın gölgesindeydi ama! Tam aldı alacak formayı derken yine aynı yerinden sakatlanıp 3 ay uzak kalıp pskolojik olarak büyük bir çöküntünün içinde kendisine yer buldu. Çok efendi, olgun ve disiplinli oyuncu olduğunu çalışma prensiplerinden anlamak gayret kolay. Ligin 2. yarısında roller değişti Pereira'nın yerine sahne almaya başladı, kamp eksikliği ve özgüvensizlik nedeniyle bazı maçlarda düşük performanslar sergiledi ancak günün sonunda yine performası hep iyiye çıkarmayı bildi. Lig'de yerlileşmeye gidecek olan Trabzonspor Kulübü şimdi Kamil'i pamuklara sarıp milli takım için hazırlayacak, kendisinden beklenti büyük bizden söylemesi...