Ya Beşiktaş bizi eksik yakalasaydı. Teknik adamımız tribünde olsaydı… Elinden kaçırır mıydı? Futbolda sonucu bilmek zor. Ama, tahminlerle yola çıkmak da kolay. Trabzonspor, Beşiktaş’ı İstanbul’da bayağı güçsüz yakaladı.

Teknik adamı tribünde. En önemli silahları da tribünde. Yani, ciddi bir kadro eksikliği var. Buna rağmen; elimizden Beşiktaş’ı kaçırdık. Bunu kabul edelim… Tersi olsaydı, bugünkü gibi tıkım oyunumuzdan memnun olmayacaktık.

Ama, her şeye rağmen Trabzonspor, İstanbul’dan güçlü rakiplerinden puan alarak döndü… ‘Daha ne istiyorsunuz?’ diyenlere… Tamam da, lig liderinden 10 puan gerideyiz… 10 tam puan. Bu da gözden, dikkatten kaçmaması gereken en büyük ayrıntılardan biridir diyoruz.

Peki, 10 puan kapanır mı? Gerçekçi olalım, çok zor. Alanya gibi kazaya uğrama alışkanlığımız ilerleyen haftalarda da devam ederse, puan farkının kapanması daha çok zor olacak. Ancak bu haftadan sonra, lig fikstürü açısından avantaj bizde.

G.Saray’ı da evimizde misafir edeceğiz. Bunlar, Trabzonspor’un lehine bir gelişme. Bundan sonra rakip kim olursa olsun, hep galibiyet hep üç puan için mücadele edilmeli.

***

O sıktığın boğaz var ya….!

Gökhan efendi, o sıktığın boğaz var ya.. Trabzon’dur Trabzon’un gururudur. Trabzon’un onurudur Trabzon’un alın teri, Trabzon’un yaşam gerçeğidir. O sıktığın boğaz var ya... Emektir, alın teridir… Yığınla taraftarın umudu, hayali, gerçeğidir. Gökhan efendi... O sıktığın boğaz; Anadolu’dur… O sıktığın boğazla mı kalacağını sanıyorsun…? O sıktığın boğazla; mesleğine de ihanet ettin, kendine de... Elbette o sıktığın boğazın bir bedeli olacak…!

***

Ne zaman? Sosa; Sosa gibi ne zaman olacak? Kucka; Kucka gibi ne zaman olacak? Deplasmanlarda kafile başkanlığı uygulamasına; ne zaman geçilecek? Kombine satışları; Trabzonspor’a yaraşır şekle ne zaman gelecek?

***

Ya…..! Ersun Hoca dedi ki… Okay, libero oynamak istiyor. Ya, Onur kardeşimiz de ‘santrafor oynamak istiyorum’ derse..!

***

İlk defa.. Uzun çok uzun bir aradan sonra, Trabzonspor’un yedek kulübesi; -Çok alternatifli -Çok zengin -Rekabete çok açık -Sonuç odaklı hamlelere sahip Bu anlamda yönetim iyi kadro kurdu. Hakkını teslim etmek gerek...