Diş beyazlatma son dönemlerde estetik diş hekimliği uygulamaları arasında giderek artan popülaritesiyle dikkat çekiyor. Bunun en önemli nedeni kadın erkek genç yaşlı fark etmeksizin herkesin daha beyaz, daha parlak ve daha güzel görünen dişlere sahip olmak istemesi. Bu amaca yönelik en etkili yöntem olması dolayısıyla diş beyazlatma İstanbul ve diğer illerimizde hem kadın hem erkek hastaların en çok talep ettiği prosedürlerden biri. Diş beyazlatma dilerin renginde 3 ila 5 ton açılma sağlamak için uygulanan dişlere daha parlak ve daha güzel görünüm kazandıran bir prosedürdür. Dr. Sait Gezer başta diş beyazlatma olmak üzere tüm diş hekimliği prosedürlerine ilişkin kapsamlı ve başarılı çalışmalarıyla alanının önde gelen isimleri arasında yer alır. Siz de gerek diş beyazlatma gerek diğer diş hekimliği prosedürlerine olan ihtiyaçlarınız için Dr. Sait Gezer ile iletişime geçebilir ve doya doya gülümsemenin tadını çıkarabilirsiniz.

Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?

Diş beyazlatma ev tipi diş beyazlatma ve ofis tipi diş beyazlatma olarak iki farklı yöntemle uygulanabilen popüler bir estetik diş hekimliği prosedürüdür. Bu yöntemlerin yanı sıra eczanelerde ya da marketlerde satılan diş beyazlatma kitleri de kullanılabilir. Ancak bu durumda birtakım olumsuzluklarla karşılaşılması riski vardır. Bu yüzden diş beyazlatma uygulamasının sağlıklı bir şekilde yapılması ve etkili sonuçlar alınması için alanında uzman ve deneyimli diş hekimleri tarafından yapılması önemlidir.

Dişlerin sağlığının, parlak ve beyaz görünümünün korunabilmesi için dişler düzenli olarak fırçalanmalı ve diş ipi kullanımı ihmal edilmemelidir. Ancak bazı kişilerde ağız ve diş bakımı rutini eksiksiz bir şekilde yerine getirilse de dişlerde zaman içerisinde renklenmeler ve lekelenmeler oluşabilir. Dişlerdeki renklenme ve lekelenmelerin çeşitli nedenleri vardır. Kırmızı şarap, vişne suyu, sigara, çay, kahve, salça, çikolata ve dişlerde renklenmeye neden olabilecek her tür yiyecek ve içecekte bulunan yoğun renk pigmentlerine kromojen denilir. Kromojenler dişin mine tabakasına yapışır. Bunun sonucunda dişlerde renklenmeler meydana gelir. Sigara ve diğer tütün ürünlerinin içinde bulunan nikotin ve katran da dişlerdeki renklenme ve lekelenmelerin nedenleri arasında sayılabilir.

Dişin sert ve beyaz dış kabuğu olan diş minesinin altında dentin olarak bilinen yumuşak kısım yer alır. Zaman içinde dişin fırçalanması ve çeşitli etkenlere bağlı olarak diş minesi incelerek sarımsı renge sahip olan dentinin görünürlük kazanması söz konusu olur. Dişlerdeki renk değişiklikleri bazı antihistaminiklerin, antipsikotiklerin ve hipertansiyon ilaçlarının kullanılmasına bağlı olarak da görülebilir. Dişlerin oluştuğu süreçte tetrasiklin ve doksisiklin türü antibiyotiklere maruziyet de yetişkin dişlerinde renk değişikliğine neden olabilen etkenlerdir. Ayrıca kemoterapinin de dişlerde renk koyulaşmasına yol açabildiği bilinmektedir.

En Etkili Sonuçlar Ofis Tipi Diş Beyazlatma ile Mümkün

Basit ve etkili bir prosedür olması diş beyazlatmanın sıklıkla tercih edilmesinin altında yatan nedenlerden biridir. Diş beyazlatma uygulamalarında hidrojen peroksit ya da karbamid peroksit içeren diş beyazlatma jellerinden faydalanılır. Diş beyazlatma özelliğine sahip olan bu maddeler sayesinde dişlerdeki lekeler daha küçük parçalara bölünür. Böylece renk daha az konsantre hale gelir ve dişlerde daha parlak bir görünüm elde edilir.

Diş beyazlatma özelliğine sahip ürünlerin kullanılması bazı durumlarda hastada geçici bir diş hassasiyeti oluşmasına neden olabilir. Bu durum diş beyazlatma amacıyla kullanılan ürünlerin içinde yer alan peroksitin diş minesinden geçerek yumuşak dentin tabakasına ulaşmasından ve diş sinirini tahriş etmesinden kaynaklanır.

Diş beyazlatma prosedürünü takip eden bir haftalık süreçte hastaların belirli noktalara daha fazla özen göstermesi gerekir. Diş beyazlatma işleminden optimum fayda sağlanması için bu süreçte dişlerde yeniden renklenmeye neden olabilecek yiyecek ve içecekler tüketilmemelidir. Her yemekten sonra ağız suyla iyice çalkalanmalı ve mümkün olduğu sürece dişler fırçalanarak diş ipi kullanılmalıdır. Diş beyazlatma işleminden sonra elde edilen beyazlığın korunması için ağız ve diş bakımı rutininin doğru ve eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesi en önemli etkendir.

Diş Beyazlatma ile Daha Göz Alıcı Dişlere Sahip Olabilirsiniz

Bleaching olarak da anılan diş beyazlatma, dişlerin mine ve dentin tabakalarında çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan renklenme ve lekelenmeleri giderme, dişleri önceki tonlarına göre ağartma ve daha beyaz bir görünüm elde etme amacıyla uygulanır.

Zaman içinde çeşitli nedenlere bağlı olarak dişlerin doğal renginde oluşan koyulaşmaların giderilmesi için diş taşı temizliği ve polisaj işlemlerinden faydalanılabilir. Ancak bu yöntemler istenilen sonucun elde edilmesi için her zaman yeterli değildir. Diş taşı temizliği ve polisaj işlemleriyle giderilemeyen renklenmeleri gidermek ve dişin sahip olduğu doğal rengi birkaç ton daha açmak için diş beyazlatma prosedürlerine başvurulabilir.

Diş beyazlatma uygulamalarından sonra hasta özelinde çeşitli etkenlere bağlı olarak değişmekle birlikte dişlerde 4 ila 5 tona kadar açılma elde edilebilir. Elde edilen sonuçlar genellikle 6 ay ila 2 yıl arasında kalıcılığını korur. Bu süre kişi özelinde dişlerin yapısına ve uygulama sonrası ağız ve diş bakımı rutinine ne kadar özen gösterildiğine bağlı olarak değişebilir. Ayrıca blog bölümünde paylaşılan, diş beyazlatma zararlı mı içeriklerimiz için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.