Gümüşhane’de sivil toplum örgütleri ile mesleki ve iş dünyasını temsil eden sendika ve odalar yaptıkları ortak açıklamayla ‘Barış Pınarı Harekatına’ desteklerini açıkladı.

Açıklama Gümüşhane’de Ticaret ve Sanayi Odasında (GTSO)’nda Başkan İsmail Akçay tarafından gerçekleştirildi.

Gümüşhane- Bayburt Bölge Barosu Başkanı Av. Serkan Pekmezci, Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) İl Temsilcisi Hakan Aslan, Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) İl Temsilcisi Musa Uncu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) İl Temsilcisi Beyler Kara, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) İl Temsilcisi İlyas Kocaman, Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye Kamu-Sen) İl Temsilcisi Mustafa Fevzi Akçay, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay, Kelkit Ticaret ve Sanayi Odası, Gümüşhane Ziraat Odası Başkanı Adem Okur, Bakkallar ve Manifaturacılar Odası Başkanı Leyla Bostancı, Otelciler, Kahveciler, Lokantacılar ve İşçileri Odası Başkanı Mustafa Karakelle, Kamyoncular, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Muhlis Atalay, Sanatkarlar Odası Başkanı Yusuf Kullukçu, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Aysel Akçay, Kadınlar Birliği Başkan Vekili Hülya Elçin, Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkan Vekili Adil Budak, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Rıfat Çilenk’in imza attığı bildiriyi GTSO Başkanı İsmail Akçay okudu.

“Türkiye, uluslararası kurallardan doğan hakkını kullanmıştır”

Türkiye’nin 9 Ekim 2019 tarihinde hem ülke sınırlarının güvenliğini sağlamak hem de ülke ve bölge ülkeleri için tehdit oluşturan terör koridorunu ortadan kaldırmak amacıyla Suriye sınırı üzerinde “Barış Pınarı” adı verilen sınır ötesi harekât başlattığını hatırlatan Akçay, “Bu bölgeyi PKK/PYD/YPG ve DEAŞ gibi terör örgütlerinden temizleyerek, Suriye halkını teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarmak, bölgede huzur, güven ve barış ortamını yeniden tesis etmektir. Bizler devletimizin aldığı bu kararın arkasındayız ve destekliyoruz. “Bizler Türkiye olarak yıkmaktan, yakmaktan yana hiç olmadık, olmayacağız. Bizim tarafımız huzurdur, barıştır, kardeşliktir”.

Masum insanları katleden ve ülkemizin güvenliğine de açık tehdit oluşturan terör gruplarına sessiz kalmanın beklenemez olduğunu dile getiren Akçay, “Gün sessiz kalma değil, milli birlik ruhuyla, bir ve beraber olarak ses verme günüdür”

Türkiye ve Türkiye ekonomisine yöneltilen tehditlere Türk milleti, iş dünyası ve sivil toplumunun bir ve beraber olarak en güzel cevabı vereceğini dile getiren Akçay, “Bu tehditler karşısında bu vatanın her bir ferdi, Türkiye’nin geleceği için daha çok çalışacak, daha çok üretecektir. Gün sessiz kalma değil, milli birlik ruhuyla, bir ve beraber olarak ses verme günüdür. Öte yandan bütün vatandaşlarımızı, özellikle sosyal medyadaki bilgi kirliliği ve provokasyonlara karşı dikkatli olmaya çağırıyoruz.

Türkiye’nin iş dünyası olarak dualarıyla ve bütün gönülleriyle devletin ve kahraman askerlerin yanında olduklarını deklare eden Akçay, “Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz, mekânları cennet olsun. Bugüne kadar kendisine yöneltilen bütün terörist faaliyetlere karşı kahramanca mücadele etmesini bilen bir milletiz ve böyle bir ordumuz var. Kahraman ordumuza dualarımızın Gümüşhane’den de onlarla birlikte olduğunu iletmek istiyorum. Allah ordumuzu mansur ve muzaffer eylesin” diye konuştu.

Sevgili okurlar Gümüşhanenin destek açıklamasını özetleyerek sizlere duyurmak istedim.

Gümüşhanenin verdiği desteği gönülden destekliyorum. Bundan sonra işadamlarının da Gümüşhanenin kurtuluşu için aynı şemsiye altında buluşmasını bekliyorum. Görev tabiki GTSO Başkanım İsmail Akçay’a düşüyor.