Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Tekke Beldesinde bulunan yatılı ilköğretim bölge okulunun Kale köyünde TOKİ tarafından yapılan okula taşınacağını, Tekke’de boşalan okulun da Gümüşhane Üniversitesine devredileceğini söyledi.

Kale köyünde TOKİ tarafından yapılan okulla ilgili medyada çıkan haberlerin ardından beraberinde Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve Kale Köyü Muhtarı Kurban Tokmak’la birlikte basın toplantısı düzenleyen Aktaş, bahse konu okulun bu yıl tadilatının yapılacağını ve Tekke Beldesinde bulunan yatılı ilköğretim bölge okulunun buraya taşınacağını, böylelikle Tekke’de boşalacak okul ve pansiyonun ise Gümüşhane Üniversitesine devredilmesinin planlandığını söyledi.

TOKİ tarafından yaptırılan okulun bittiğini fakat pansiyonunun bitmemesi nedeniyle okulun Milli Eğitim tarafından teslim alınmadığını hatırlatan Aktaş, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile yapılan yazışmaların ardından okulun bu yılsonuna kadar tadilatının yapılması noktasında çalışma yürüttüklerini söyledi.

Aktaş, Valilik ile koordineli yapılan çalışmaların ardından, Tekke Beldesinde bulunan yatılı ilköğretim bölge okulunun Kale köyünde TOKİ tarafından yaptırılan okula taşınacağını ve Tekke’de ki okulun da Gümüşhane Üniversiteye devredilmesi yönünde çalışma yürüttüklerini ifade etti.

Milli Eğitim yatırımları ile ilgili bilgiler de aktaran Aktaş, Milli Eğitim Bakanlığının yatırımlarla ilgili yeni bir konsept belirlediğini, bu bağlamda Gümüşhane’de 2014 yılı sonuna kadar 33 milyon 245 bin liralık bir yatırım öngördüklerini ifade etti. Okulların onarımı ile ilgili de ayrıca 4 milyon liralık bir düzenleme planladıklarını kaydeden Aktaş, önümüzdeki eğitim öğretim yılı sonuna kadar onarımların tamamlanmasının planlandığını, özellikle kent merkezindeki okulların yalıtım ve doğalgaz geçişlerine öncelik vereceklerini dile getirdi.

Kale Köyü Muhtarı Kurban Tokmak ise Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okulun tadilatının yapılarak Tekke yatılı ilköğretim bölge okulunun bu binaya taşınması projesini desteklediklerini söyledi ve bu projenin gerçekleşmesi gayreti içerisinde olacaklarını sözlerine ekledi.