Gümüşhane’nin Torul ilçesinde ‘okul geçit görevlisi’ olmak isteyen 2 öğretmen ve 13 öğrenciye uygulamalı eğitim verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Amirliği işbirliğinde geçtiğimiz aylarda “Okul Geçit Görevlisi” olmak isteyen öğretmen ve öğrenciler arasından seçilen 2 öğretmen ve 13 öğrenciye uygulamalı eğitim verildi.

İlk olarak Torul Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda Torul Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği görevlilerinde teorik eğitimden geçirilen okul geçit görevlileri daha sonra Torul Yatılı İlköğretim Bölge Okulu önünde uygulamalı eğitim yaptı.

Torul Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği görevlileri, öğrencilerin okul giriş ve çıkışlarında sürekli kullanmak zorunda kaldıkları Gümüşhane-Trabzon E-97 karayolu üzerinde gerçekleştirilen uygulamalı eğitimin ardından, Okul Geçit Görevlisi öğretmen ve öğrencilerden bulundukları okul giriş ve çıkışlarında trafiği bundan böyle kendilerinin düzenleyeceklerini ve görev aldıkları zamanlarda eğitimleri esnasında anlatılanlara azami derecede dikkat etmeleri gerektiği hususlarını hatırlattı.

Vatandaşların da okul geçit görevlilerinin uyarı ve ikazlarına uymaları gerektiğini hatırlatan yetkililer, aksi takdirde bu görevlilerin kural ihlali yaptığını tespit ettikleri sürücüler hakkında trafik polislerince kanunda belirtilen ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacağı kaydedildi.