Necati Çimen anısına…

Bugünkü konuğum Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen.

 Ama sayın Çimen’e geçmeden önce şöyle 1990–1993 yıllarına dönmek istiyorum. O tarihlerde ekonomi gazetesi DÜNYA’nın Erzurum’da Doğu Anadolu Bölgesi Temsilciliği yapıyordum. Merkezimiz Erzurum olmak üzere Van, Sivas, Kars ve Gümüşhane’yi içine alan geniş bölgeye bakıyordum. Her yıl da bölgede ki illerin sanayisi, ticareti ve ekonomilerini araştırıp İL EKLERİ adı verdiğimiz çalışmalarla Türkiye geneline tek baskı sistemi ile dağıtıyorduk.

3 yıl görev yaptığım Erzurum’da 3 kezde GÜMÜŞHANE ilavesi hazırladım. İlaveleri hazırlarken gittiğim ilk kurumlar Ticaret ve Sanayi Odaları olurdu.  

Gümüşhane’de Ticaret Sanayi Odası Başkanı ise sevgili Necati Çimen ağabeyim idi. Gümüşsu, Güdesan Un fabrikası, Tekstil fabrikası, Gümüşkale Kireç ve çimento fabrikası o günün büyük kuruluşları idi.  Kendisi ile sanayileşmeyi, ilin eksiklerini ve Oda olarak ne yapmak istediklerini konuşurduk. Ve yayınlardık. Daha sonraları ise gerek gazeteci olarak ve gerekse dost sohbetleri olarak uzun yıllar teşviki mesaimiz olmuştu. Şimdiki Vakıfbank’ın karşı köşesinde ki Tofaş Bayisinde.  Yıl 1990 idi. Şimdi yıl 2015. Aradan tam 25 yıl geçmiş. Daha dün gibi.

Gelişen Gümüşhane’ye ‘ÇİMEN’ Damgası  

Gümüşhane henüz kabuğunu kırmadığı, makûs talihini yenemediği zamanlardı. O’nun projeleri sayesinde Gümüşhane bu günlere geldiğini inanın hiç ama hiç unutmayacak. Belediye Başkanı sevgili ağabeyim Naim Ağaç ile birlikte. Allah uzun ömür versin. Necati ağabeyim ise… Allah rahmet eylesin. Kalanlara sabır versin.

Sayın Çimen Unutulmayacak isimlerin başında gelirdi.  

Ben halen Gümüşhane’ye gidiyorum. Yine sanayisi, ekonomisi ve ticari yapısını araştırmaya. Gümüşhane eski Gümüşhane değil. İnanın 25 yıl üzerinden geçtikten sonra yavaş yavaş makûs talihini yenmeye başlamış. Gittiğimde belediye Başkanlığına da uğruyorum. Şimdi sevgili Necati ağabeyimin oğlu; Ercan Çimen başkanlık koltuğunda oturuyor.  Sayın Çimen ile Gümüşhane değişip-gelişip nasıl kabuğunu kırdığını veya kırmaya çalıştığını konuşuyoruz.

Örnek Belediye Başkanı

Babasından aldığı bayrağı daha ileri götüreceğinden benim hiç şüphem yok. Sevgili Gümüşhaneliler sizlerinde olmasın.

Her kesin bir yoğurt yiyişi vardır ya sayın Çimen’in kini biraz daha farklı gördüm. Sayın Çimen, mesai saatleri içerisinde belediyecilik görevlerini gerçekleştirirken, mesaiden sonrada saatler 22-23 ü gösterdiğinde şehri adım adım yaya gezerek sorunları hem yakından görüp anında çözmeye çalışıyor hemde hemşerileri ile hasbıhal etme fırsatı buluyor.

Gümüşhaneliler Biraz Geç Karar Verdi

Pek çok belediye başkanının yapmadığı bir çalışmaydı bu. Aynı zamanda işadamı olarak ta kayda değer katkılarını herhalde benden daha iyi Gümüşhaneliler bilir. Ama benim hatırlatmak istediğim Gümüşhane gelir vergisinde 2 inci sıraya oturmasıdır. Gümüşhaneliler belediye başkanını seçmekte biraz geç kalmışa benziyor.

Kısa da olsa sohbet etme fırsatı buldum. Sizinle paylaşıyorum. 

Sohbetimizin henüz başında, 1 inci yılını doldurduğu başkanlık konusunda ne düşündüğünü sordum. Sayın Çimen içtenlikle cevaplandırdı.

Harşit’te Güller Açacak

“Gümüşhane’de ilkleri gerçekleştiriyoruz” dedi. Nedir bu ilkler diye sorduğumda; ‘Modern Gümüşhane’nin temellerini atıyoruz’ diye cevaplandırdı. Biraz açalım mı? Diye sordum Bakın nasıl cevaplandırdı. Cevaplandırırken gözleri parlıyordu. Maddeler halinde dile getireyim isterseniz. Bakın Gümüşhane’yi makûs talihinden kurtarmak için yaptığı çalışmalar şöyle anlattı.

1- Türkiye'de ilk kez Gümüşhane'de bir uygulama başlatarak kanalizasyon hattını Harşit Çayı'nın her iki yakasına koyuyoruz.

2- Yaklaşık maliyeti 10 milyon 900 bin liraya mal olacak modern pazaryeri binası yapıyoruz.

3- Karadeniz Bölgesi'nde ilk olacağını inandığım, 3 bin metrekare kapalı modern pazar yeri inşa ediyoruz. Alt katında 115 araçlık otoparkımız var.

4- Gençlik Merkezi ve Spor Kompleksi çalışmalarımız hızla sürüyor ve burası 2015 yılı sonunda tamamlanacak.

5-'Örnek Mahalle' projesi başlattık. Mahallelerimizin şehrimizin aynası konumundadır. Yeni Mahalle ile başlayan çalışmalarda ‘muhtar evleri’ yapımlarına başladık.

6-Her 5. sınıf öğrencisine bisiklet hediye ettik”. Tıpkı babası gibi…

Hizmetin Bedeli Yok!

Tabi bu çalışmaların; çevre yolu, Gümüşhane spor, Organize Sanayi Bölgesiyle sınırlı olmadığını söylemek lazım.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, bu günkü konuğumdu. Anlatamadığım daha birçok hizmetleri önümüzde ki günlerde yine ele almaya çalışacağım.

Bugün ayın 30 Eylül 2015, tarihi not edelim.