Kentin Bali Deresi mevkisinde, 7 Kasım'da başlatılan ve 3 gün süren hava destekli operasyonda 14 teröristin etkisiz hale getirilmesine ilişkin Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, söz konusu teröristlerin kimlik tespitinin yapılması ve örgüt içindeki faaliyetlerinin ortaya çıkartılması amacıyla yapılan çalışmalarına devam ediliyor.

Bu çalışmalar sonucu, etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin "Agit Amed" kod adlı ve Diyarbakır nüfusuna kayıtlı Umut Hocaoğlu (34) olduğu anlaşıldı.

İçişleri Bakanlığınca yayımlanan "Aranan teröristler" listesinin mavi bölümünde yer alan ve 1 milyon 500 bin lira ödülle aranan Hocaoğlu'nun terör örgütü PKK'nın sözde "Tunceli doğu karargah sorumlusu" olduğu belirtildi.

Bölgede pek çok terör eylemini planladığı saptanan Hocaoğlu'nun birçok terör eylemine de katıldığı saptandı.

Terörist Hocaoğlu'nun etkisiz hale getirilmesi ile Tunceli'de bu yıl örgütün sözde yönetici kadrosundan etkisiz hale getirilen terörist sayısı 7'ye yükseldi.

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde bir süre önce düzenlenen hava harekatında, terör örgütü PKK'nın sözde "Erzurum eyalet sorumlusu" olan "Aranan teröristler" listesinin "mavi" bölümünde bulunan ve örgütün bölgedeki en önemli isimlerinden "İsa Ferhat" kod adlı İsa Teres ve ekibini etkisiz hale getirilmişti.

Kente bu yıl yapılan diğer operasyonlarda ise örgütün sözde "Dersim eyaleti" olarak nitelendirdiği bölgenin iki numaralı ismi "Ozan" kod adlı Sedat İncesu, örgütün sözde "Dersim eyaleti doğu cephesi sorumlusu" "Ferhat Zagros" kod adlı Hüseyin Ertürk, örgütün sözde "doğu cephesi kadın sorumlusu" "Roza Dersim" kod adlı Dilek Günenç ve örgütün sözde "batı cephesi kadın sorumlusu" "Roza Afrin" kod adlı Fidan Bilal ile örgütün sözde "Tunceli Mazgirt ilçe gücü sorumlusu" ve İçişleri Bakanlığının "arananlar listesi"nde yer alan "Merdan" kod adlı Ercan Ateş etkisiz hale getirilmişti.