Yardımlaşma ve dayanışma duygusunu artırmak için Askıda Ekmek Projesi'ne yeni bir vizyon kazandıran İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, SMS yöntemiyle yapılacak ekmek bağışının Türkiye'de bir ilk olacağını, bağışların Turkcell, Avea, Vodafone operatörlerinden yapılabileceğini söyledi. Askıda ekmek kampanyası ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara günlük 10 bin ekmek yardımında bulunulduğunu ve sayının artması için daha geniş kapsamlı bir kampanya çalışması yürüttüklerini anlatan Başkan Demirtaş, SMS yöntemiyle çocukların 5 TL değerindeki bir mesajla, 14 ekmek bağışında bulunarak, muhtaç vatandaşların karnını doyurabileceğini ifade etti.

Banka ve internet üzerinden yapılan bağışların yanı sıra 5 TL değerindeki bir SMS ile ekmek bağışlarının yapılabilmesi için son hazırlıkların tamamlandığını, Ulaştırma Bakanlığı Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumu'ndan (BTK) karar beklediklerini kaydeden Başkan Demirtaş, "Banka hesap numaralarına şubelerden para yatırılarak veya www.ekmeginipaylas.org internet sitesi üzeriden bağış yapılabilmektedir. Bu bağış yöntemlerinin dışında hayırsever vatandaşlarımız, bir SMS karşılığında 14 ekmek bağışı da yapabilecek.

En küçük bağış 5 TL'dir. 7'den 70'e herkes bu SMS yöntemiyle bir mesaj karşılığında çok rahat bağışını yapabilecek. 7 yaşındaki çocuk bile bir SMS ile ihtiyaç sahibi ailenin karnı doyurabilecek. 5 TL, yedi yaşındaki bir çocuğun bir veya iki günlük harçlığıdır. Bu manada geleneksel askıda ekmek projemizi toplumun tüm katmanlarına yayarak yardımlaşma ve dayanışma kültürümüzü perçinlemek istiyoruz." dedi.