12 Eylül davasının görüldüğü Ankara Adliyesi'nin önünde kendilerini 12 Eylül'ü Yargılama Platformu üyeleri olarak nitelendiren bir grup Adliye'nin Atatürk Bulvarı girişinde bir araya geldi. 12 Eylül döneminde hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını taşıyan grupların protestolarını sloganlarla devam ediyor.

BERFO ANA DURUŞMAYA KATILDI

Duruşmalar sonrasında, işkence ve kötü muamele iddialarıyla ilgili Evren ve Şahinkaya hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar veren mahkeme, aralarında TBMM, Başbakanlık, CHP, MHP gibi siyasi partilerin yanında 12 Eylül döneminde gözaltındaki oğlu kaybolan 105 yaşındaki Berfo Ana’nın da bulunduğu bazı müdahillik taleplerini kabul etmişti.

30 yıldır oğlu Cemil Kırbayır’dan haber alamayan 105 yaşındaki Berfo Ana, daha önceki duruşmalarda çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu. Ambulansla Ankara Adliyesi’ne getirilen Berfo Ana yakınlarının yardımıyla, duruşma salonuna çıkarıldı.

Sanıklara yurt dışına çıkış yasağı getiren mahkeme, tutuklama taleplerinin reddine karar vererek duruşmayı ertelemişti. 'Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın tamamını veya bir kısmını değiştirmeye veya ortadan kaldırmaya ve anayasa ile teşekkül etmiş olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasına engel olmaya cebren teşebbüs etmek' ile suçlanan Evren ve Şahinkaya'nın yargılandığı 12 Eylül davasının 4. duruşması görülmeye başlandı.