Siirt'in Baykan ile Bitlis'in Hizan ilçesi sınırında bulunan Çeltikli köyü kırsalındaki Sehi ormanları mevkiinde dün sabah saat 10.00 sıralarında tespit edilen bir grup PKK'lı ile çatışma çıktı. Siirt ve Bitlis'ten bölgeye sevk edilen jandarma ve polis özel harekat timlerinin de katıldığı operasyonda çatışmalar dün gece geç saatlere kadar sürdü. Dün gece en son 8 olarak belirlenen öldürülen terörist sayısının 15'i bulduğu öğrenildi.

Bu sabah saatlerinde çatışmanın olduğu alanda arama tarama faaliyetlerini sürdüren güvenlik güçleri çoğunluğunu kadınların oluşturduğu 15 teröristin cesedi ile 15 kalaşnikof otomatik tüfek, çok sayıda techizat buldu. Çatışma bölgesinde iki mağarada yapılan aramada ise bol miktarda lojistik ve yaşam malzemeleri ele geçirildi.

OPERASYONUN AYRINTILARI
Siirt'in Baykan ve Bitlis'en Hizan ilçeleri arasındaki Sehi Ormanları kesiminde büyük çoğunluğu kadın 15 PKK'lının etkisiz hale getirildiği operasyonun ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı.

Sık ormanların ve derin vadilerin bulunması nedeniyle terör örütü PKK'nın barınma alanı olarak kullandığı bu bölgede arazi yapısı nedeniyle operasyonlarda zorluklarla karşılaşıyordu. Bölgedeki sığınak ve mağaralarda gizlenen PKK'lılar buradaki kamplarından Siirt ve Bitlis'teki eylemleri gerçekleştirirken, Muş, Bingöl, Tunceli bölgesine de geçişlerde konaklama alanı olarak kullanıyordu.

Güvenlik güçleri hafta başında bölgeye gelen kalabalık PKK'lı terörist grubun, Bitlis'e bağlı Çeltikçi Köyü yakınlarındaki 3 sığınakta barındığını saptadı. Operasyon için düğmeye basılmadan önce teröristler izlenmeye ve bölge çembere alınmaya başlandı.

Teröristlere baskın planının tüm ayrıntıları yapıldı, cuma sabahı Siirt 10'uncu Motorlu Piyade Komutanlığı, Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı, Siirt İl Jandarma Komutanlığı Özel Harekat Timleri, Siirt Emniyet Müdürlüğü Polis Özel Harekat timleri harekete geçti. Hava destekli operasyonda Sehi Ormanları'nı ve özellikle teröristlerin barındığı sığınakları çok iyi biler korucular da operasyona katıldı.

KADINLARIN SADECE GÖZLERİ GÖRÜNÜYORDU
Güvenlik güçleri ile teröristler arasında dün sabah başlayan çatışma, gece de devam etti. Teröristlerin barındıkları sığınaklar bombalanırken, gruptan bazıları kaçmaya başladı. Bölge çembere alındığı için teröristlerin büyük bölümü kaçamadı. Çatışmada 15 terörist ölü ele geçti.

Çatışmanın ardından öldürülen PKK'lıların cesetleri üzerinde inceleme yapan güvenlik güçlerini şaşırtan manzarayla karşılaşıldı. Sadece gözleri görünen ölen teröristlerin yüzlerini kapattıkları poşular açıldığında, kadın oldukları ortaya çıktı. Teröristlerin cesetlerinin önce Bitlis'e getirileceği, buradan da otopsi yapılmak üzere Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderileceği belirtildi.

ŞEHİT KORUCU TOPRAĞA VERİLDİ
Sehi Ormanları'nda 15 teröristin ölü ele geçirildiği çatışmada geçici köy korucusu Reşit Akar şehit oldu, Fethullah Demir, Edip Kızmaz ve Behçet Şimşek de yaralandı. Yaralı 3 korucu Bitlis Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından Van'a sevk edildi.

Şehit korucu 52 yaşındaki Reşit Akar da Bitlis'te düzenlenen törenden sonra Mutki İlçesi'ne bağlı İkizler Köyü Uğur Mezrası'nda toprağa verildi.