BİN liranın altında emekli maaşı alanlara zam yapılacak, böylece 1000 liranın altında maaş alan emekli kalmayacak. Haktan, 150 bine yakın emekli yararlanacak. Emeklilere müjdeyi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin 400 projeyi içeren 100 Günlük Eylem Planında açıkladı.

100-400 LİRA ZAM
Peki kimler 1000 liranın altında emekli maaşı alıyor? 2015 yıllında emekli maaşı bin liranın altında olanlar için düzenleme yapılarak, seyyanen 100 lira zam verilmişti. O dönem Bağ-Kur tarım emeklileri hariç bin liranın altında emekli maaşı alan kalmamıştı. Bugün ise Bağ-Kur tarım emeklileri arasında bin liranın altında maaş alanlar olduğu gibi ölen sigortalıların hak sahipleri arasında da hissesi oranında yine bin liranın altında maaş alanlar bulunuyor.

Hürriyet'ten Noyan Doğan'ın haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, açıkladığı 100 Günlük Eylem Planı ile artık bin liranın altında maaş alan emekli kalmayacak. 600 lira ile 900 lira arasında emekli maaşı alan 150 bine yakın emekli, yeni düzenlemeden yararlanacak. Emeklilerin maaşına 100 lira ile 400 lira arasında zam yapılarak, 1000 liraya tamamlanacak. Yeni düzenleme 100 gün içinde tamamlanacak ve bin liranın altında maaş alanların zamları yatırılacak.

İKRAMİYELER ÖDENİYOR
Yeri gelmişken, bin liralık bayram ikramiyesine de değineyim. Bu yıl yapılan düzenleme ile emeklilere Ramazan ve Kurban bayramı olmak üzere senede iki kere, bayram öncesi bin liralık ikramiye verilecek. Düzenleme kalıcı, yani önümüzdeki senelerde de bayram ikramiyeleri ödenecek. Bu yıl ilk ödemeler, Ramazan Bayramı öncesi 7-8 Haziran’da, emeklilerin hesaplarına yatırıldı. Şimdi ise emeklilere, Kurban Bayramı öncesi, yine 1000 lira bayram ikramiyesi ödenecek. Bağ-Kur ve SSK emeklileri bayram ikramiyelerini 16 Ağustos’ta (yarın), Emekli Sandığı emeklileri ise 17 Ağustos’ta alacak.

EMEKLİYE 1000 TL BAYRAM İKRAMİYESİ
İKRAMİYE hakkından; SSK, memur emeklileri, Bağ-Kur emeklileri ile şehit yakını ve gaziler, vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar, geçici köy korucuları, şeref aylığı alanlar, şampiyon sporcular, Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri, terörden zarar gören ve aylık bağlananlar yararlanacak. İkramiyeden, hayatını kaybeden hak sahiplerinin yakınları da yararlanabilecek.

Şunu da belirteyim, tüm emekliler 1000 lira alamayacak. Vefat eden sigortalıların hak sahipleri hisseleri oranında ikramiye alacak. İş kazası veya meslek hastalığı nedeniyle iş göremezlik geliri alanlar iş göremezlik derecesine göre ikramiyeden yararlanacak.