Bu zorlu süreçte nakit ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken vatandaşlar, bu kredi imkanından faydalanarak nakit ihtiyaçlarını giderebilirler. 

Vatandaşların nakit ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri adına sunulan bu kredi imkanında belirli şartlar belirlendi.

Bu şartlardan bir tanesi de kredi imkanından faydalanmak isteyen vatandaşların 18 yaş altında çocuklarının olması. 

50 bin liraya kadar düşük faizli kredi imkanından faydalanmak isteyen ve 18 yaşının altında çocukları olan pek çok vatandaş kredi haberiyle ilgili detayları merak ediyor.

İşte merak edenler için faizsiz ve düşük faizli olacak şekilde sunulacak olan kredi haberine ilişkin tüm detaylar.. 

Yapılan haberler ardından pek çok vatandaş 50 bin liraya kadar destek kredisi detaylarını merak ediyor.  Korona virüs salgını sürecinde vatandaşlara destek olmak adına atılan adımlardan bir tanesi de 18 yaş altında çocukları olan vatandaşlar için sunulan 50 bin liraya kadar destek kredisi. Bu krediden faydalanmak isteyen vatandaşların kesinlikle 18 yaş altında çocuklarının olması gerekiyor. Çocukları olmayan ya da çocukları 18 yaşından büyük olan vatandaşlar bu kredi imkanından kesinlikle faydalanamıyorlar.

Vatandaşların zorlu süreçlerinde nakit ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri alına sunulan kredi imkanı, 6 ay ertelemeli olacak şekilde sunuluyor. Böylelikle de vatandaşlar 6 ay ödemesiz olan bu kredi imkanından faydalanarak zorlu süreçlerinde kendilerini toparlayacak imkanı bulabilmektedirler. Faizsiz ve düşük faizli olacak şekilde sunulan ihtiyaç destek kredisi ile rahatlamak isteyen vatandaşlar, uzun vadeli ödemelerinde düşük faizli olarak kredi imkanından faydalanabilmektedirler. Verilecek olan kredide faiz oranları ise kredinin kullanım şekline göre değişmektedir. Verilecek olan kredinin vadelerine göre kredi faiz oranları ise şu şekildedir:

50 bin lira 12 ay vade: 0 faiz,

50 bin lira 24 ay vade: 0.48 faiz,

50 bin lira 36 ay vade: 0.56 faiz.

İhtiyaç destek kredisi şartları

50 bin liraya kadar verilen kredi imkanından faydalanmak isteyen vatandaşların ihtiyaç destek kredisi şartları konusunda bilgili olmaları gerekir.

Belirli şartları sağlayan vatandaşlar bu kredi imkanından faydalanabilmektedir. 50 bin liraya kadar verilecek olan düşük faizli kredi imkanı için gerekli şartlar şu şekildedir:

T.C vatandaşı olmak,

0-18 yaş arası çocuk sahibi olmak,

KKB puanının normal olması. 

Bu kredilerden faydalanabilmek adına başvurularını gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar, başvurularını e-devlet üzerinden gerçekleştirebilmektedirler. Kamu bankaları tarafından verilecek olan kredi imkanı için başvuru tarihleri henüz netleştirilmedi. (Nutuk)