Vatandaşlar son zamanlarda 'Bedelli askerlik çıkacak mı?', 'Bedelli askerlik ne zaman çıkacak?' sorularına yanıt aramaya başladı. Askerlik görevini bedelli olarak yapmak isteyenler bu sorunun yanıtını bulmaya çalışıyor. Merakla beklenen 2017 bedelli askerlik ile ilgili soruların yanıtını Başbakan Binali Yıldırım verdi. Peki, Bedelli askerlik çıkacak mı?, Bedelli askerlik ne zaman çıkacak? İşte merak edilenler...

2017 BEDELLİ ASKERLİK ÇIKACAK MI?

Sıklıkla gündeme gelen bedelli askerlik sorusuna Başbakan Binali Yıldırım'dan yanıt geldi. Çankaya Köşkü'nde medya temsilcileriyle bir araya gelen Yıldırım, bedelli askerlik ile ilgili şu açıklamayı yaptı; "BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile görüşmenizin ardından bedelli askerlik gündeme geldi. Ufukta böyle bir şey var mı?" sorusu üzerine Yıldırım, "Böyle bir şey yok. Bizim programımızda, Hükümetin gündeminde bedelliyle ilgili bir konu yok. Çünkü şu anda terörle amansız bir mücadele içindeyiz. Bütün yoğunluğumuzu, ağırlığımızı bu konuya vermiş durumdayız. Sayın Destici, böyle bir hususu gündeme getirdi, yani 'Bedelli olsa da bunlardan elde edilen parayı SMA hastalarına getirsek' diye bir temennisi oldu. Bizim ona karşılık bir cevabımız olmadı." ifadelerini kullandı.

DESTİCİ'DEN BEDELLİ ASKERLİK ÖNERİSİ

Başbakanlık Resmi Konutu'nda, Başbakan Binali Yıldırım ile görüşen BBP lideri Mustafa Destici, bedelli askerlik için, Başbakan Yıldırım'ın şu an gündemde olmadığını söylediğini, ancak bedelli askerlik gelirinin SMA hastaları için kullanılması önerisinde iyimser olduğunu söyledi. Görüşmede, Başbakan Yıldırım'a, bedelli askerlik konusunda partisinin taleplerini dile getirdiğini anlatan Destici, şöyle konuştu: "Biz bedelli askerliğe ilkesel olarak karşıyız ama çıkarılacaksa şayet hükümetin böyle bir tasarrufu olacaksa buradan gelen kaynağın SMA hastalarına aktarılması talebimizi de ilettik. Bununla birlikte şunu da ifade ettik, artık referandum bitti, artık 'evet-hayır' diye cepheler oluşturmanın bu ülkeye, millete bir faydası yok. Artık birleşme, uzlaşma, kardeşlik zamanı. Çünkü 'hayır' diyen de 'evet' diyen de bu ülkenin birinci sınıf, asil evlatlarıdır. Biz Türkiye için terör belasından sonra en büyük tehlike olarak bu kamplaşmayı, ayrışmayı görüyoruz. Buna bir an önce son verilmesi lazım. Bu konuda adım atması gereken hükümettir, iktidar partisi ve Meclisteki diğer partilerdir. Biz de bu konuda Türkiye'nin uzlaşması, bu kamplaşmanın ortadan kalkması adına her türlü adımı destekleyeceğimizi söyledik."