İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Belediye Hizmetleri Daire Başkanlığının Kütahya Simav'a bağlı Demirciköy beldesi ile birleşmek isteyen Öreğler ve Çaysimav beldelerinin talebini kabul etmesi, nüfusu 2 binin altına düştüğü için kapanması gündeme gelen üç beldede bayram havası estirdi.

Öreğler Beldesinin MHP'li Belediye Başkanı Özden Akçay, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Belediye Hizmetleri Daire Başkanlığının her üç beldenin birleşmesine olanak sağlayan kararını 29 Kasım 2012 tarihinde resmi bir yazı ile tüm Valiliklere gönderdiğini ve kapanmaktan kurtulduklarını söyledi.

Her üç beldenin birleşmesiyle ortak nüfusun 2 bin 742'ye ulaştığını ifade eden Başkan Akçay, "Şimdi üç belde belediye başkanı bir araya gelerek tek bir çatı altında birleştik. Sıra isim belirlemesine geldi. Hangi isim üzerinde anlaşacağımıza halkımız karar verecek" dedi.

Bin 300 nüfuslu Demirciköy beldesi ile birleşmek suretiyle 874 nüfuslu Öreğler ve 584 nüfusa sahip Çaysimav beldelerinin köy olmaktan kurtulmasının sevincini yaşadıklarını dile getiren Başkan Akçay, "3 belde olarak güçlerimizi birleştirmek suretiyle halkımıza daha iyi hizmetler götüreceğimize inanıyoruz" diye konuştu.