Bakan Yıldız, AFAD'ın mobil koordinasyon tırında ayrılmak üzereyken Sema Korkmaz buraya geldi.

 Önceki günlerde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın maden ocağını ziyareti sırasında yardım isteyen Korkmaz, bu kez de madende mahsur kalan eşinin bulunması için Bakan Yıldız'dan yardım istedi.
Soma'da yaşanan olayın hemen ardından maden bölgesine gelen ve 3 gecedir buradan ayrılmayan Sema Korkmaz "Arayan yok, soran yok, bir haber veren yok bana. Herkes numaramı aldı ama hiç kimse aramıyor" sözleriyle dert yandı. Yıldız, Korkmaz'a evine gitmesini orada beklemesini ve ona her saat haber vereceklerini söyledi.

Çalışmaların ne aşamada olduğunu Korkmaz'a anlatan Bakan Yıldız, "Yangının tamamı sönmedi ama bu tarafa doğru gelen bantlar var ya dışarıda da görüyoruz o bantlardan 250 metresi yanmıştı. Şimdi o yanınca bütün o tavanı da yakıyor" dedi.

Israrla 3 gündür burada sabahladığını ve "Eve gitmem. Ben kocamı almadan gitmem" diyen madenci eşinin evine dönmesi ve eşinin ilk evliliğinden olan 9 yaşındaki Ali Berkay'ın daha fazla "perişan" olmaması yönündeki ısrarlar üzerine "Ona ne diyeceğim. 'Anne babam da gelsin' diyecek, 'babam gelsin' diyecek, ben ne diyeceğim ona" şeklinde karşılık verdi.
Hastane de gönderilme teklifini geri çeviren Korkmaz'a daha sonra, saat başı aranacağı sözü verildi. Ancak Sema Korkmaz bir kez daha "Bakamam onun yüzüne bakamam. Babasını alıp da gideceğim onun. Onun babasını götüreceğim" dedi.
Bakan Yıldız'ın ve madenci eşini ikna çabaları dakikalarca sürdü. Saat 04.00 sularında Sema Korkmaz, Yıldız'ın "Sen gelmeden çıkartmayacağız" sözleri üzerine ikna oldu. Korkmaz yanındaki yakınıyla AFAD tırından ayrılırken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, sanatçı Ahmet Yenilmez'in de aralarında bulunduğu kalabalığın gözyaşlarını zorlukla tuttuğu gözlendi.