Ar-Ge'ye yatırım yapan Türk firmalarından 43 yıl önce küçük bir atölyede başlayan Uğurlu oto camı artık yılda 1 milyon 680 bin metrekare cam üreterek işine devam ediyor. Organize Sanayi Bölgesinde kurduğu büyük tesislerde normal ve lamine oto emniyet camları, traktör kabin camları, çok amaçlı cam kesim tablaları, soğutma ve ısıtma, mobilya, inşaat ve aydınlatma sanayide kullanılan endüstriyel camlar, mimari dış cephe kaplama camları ve tencere cam kapakları üretiliyor.

Cam fabrikasının Yönetim Kurulu Üyesi Şerafettin Duman gazetecilere yaptığı açıklamada, kurşuna dayanıklı camların önceden ithal edildiğini ve çok pahalaı olduğunu söyledi. Firmanın ihracat yaptığı ülkelerin başında Almanya, ABD, Azerbaycan, Türk cumhuriyetleri, Rusya, Bulgaristan, Yunanistan, Fransa, Tunus, Fas ve Romanya geldiğini belirten Duman şöyle devam etti:

"Önceden kurşun geçirmez camı yaklaşık 12 bin eurolara kadar ithal edebiliyorduk. Fakat biz kendi ürettiğimiz otomobil zırhının maliyetini yaklaşık olarak 4 bin liraya kadar düşürdük. Son yıllarda çıkan iç savaşlar ve insanların güvenlik sorunları yaşaması nedeniyle bu camlara talep arttı.

Artık bir çok ünlünün ve siyasinin araçlarındaki kurşun geçirmez camları biz üretiyoruz." Duman, Türkiye'de kurşun geçirmez cam üretiminde öncü rol oynadıklarını dile getirerek, "Kurşuna dayanıklı camlara daha çok ünlü insanlar, sanatçılar, siyasetçilerden ve savunma sanayinden ciddi bir talep oluyor. Ayrıca kişiye özel talep de alıyoruz. Gelen talepleri üretip aracı zırhlı hale getiren firmalara veriyoruz. Onlar montajını yaptıktan sonra araçların camları kurşun geçirmez oluyor. Biz camlarımız Amerika'lılar tarafında Irak savaşında da kullanıldığını biliyoruz" diye konuştu. Kurşun geçirmez camlara talebi arttı