Son günlerin önemli konularından biri olan askerlik görevini yapan Mehmetçik'lerin oy kullanmasıyla ilgili ayrıntılar netleşiyor.

Mehmetçiklerin oy kullanmasıyla, Doğu ve Güneydoğu'da bazı bölgelerde seçim sonuçlarının doğrudan etkileneceği belirtiliyor.

Er ve erbaşların kullanacakları oyların sayımları; karakol, alay ve tugayların bağlı bulundukları ilçe seçim kurulunda yapılacak.

Mehmetçiklerin kullanacakları oyun Hakkâri, Şırnak, Bingöl gibi yerlerde seçim sonuçlarına doğrudan tesir edeceği kaydediliyor.

Düzenlemenin Meclis'te kabul edilmesiyle Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanlıklarında dönemsel olarak değişmekle birlikte 320 bin 492, Jandarma Genel Komutanlığı'nda 140 bin 159 olmak üzere toplam 460 bin askerin sandığa gitmesi bekleniyor.

Bu arada 'Kışlaya siyaset girer' eleştirisini AK Parti kanadı gerçekçi bulmuyor. Parti kurmayları 'Askeri birliklerde siyaset yapacak olsa şu anda oy kullanma yetkisi olan subay ve astsubaylar yapar. 6 ay kısa dönem, 12 ay asteğmen, 15 ay uzun dönem askerlik vazifesini yapanlar oy kullanarak siyaset yapmazlar" diyor.

kaynak: Bugün