SGK ayrıca 25 dizi ile sigortalı işçi mesajlarını vermek için anlaştı.

SGK ‘KAYIT DIŞI EKONOMİ İLE MÜCADELEYİ’ İLKOKULDAN BAŞLATIYOR

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı, kayıt dışı ekonomi ile mücadeleyi, ilkokuldan başlatmaya hazırlanıyor. Öğrencilere, ‘sigortalı işçi’ bilincini aşılamak isteyen SGK, Milli Eğitim Bakanlığı ile bir protokol yaptı. Yapılan protokol doğrultusunda, ders kitaplarında sigorta konularına da yer verilecek. Ayrıca, çocuklara kayıt dışı ekonomi ve kaçak işçi konuları hakkında da bilgi sahibi olmaları sağlanacak. Ders kitaplarında yer alacak olan sigorta konuları, MEB  ve SGK tarafından ortaklaşa geliştirilecek. Bu çerçevede SGK, sigortalı çalışmanın önemini örneklerle anlatan bazı taslaklar oluşturdu. Taslaklar, MEB ile ele alınarak karara bağlanacak. SGK, sigorta konularının her sınıfta anlatılmasını istiyor. Yani, belirli derslerde sigorta konularının ele alınması talep ediliyor. Sigorta konularının ders kitaplarında ne kadar yer alacağı iki kurum arasında yapılacak görüşmeler sonrasında netleşecek.

Orçun da mesaj verecek

SGK, öğrencilerin yanı sıra halkın da ‘sigortalı çalışma’ konusundaki duyarlılığının artırılması için televizyon dizilerinden de yararlanma kararı aldı. Bu kapsamda dizi yapımcıları ile yapılan görüşmeler sonucunda tam 25 dizi ve 5 yarışma programı ile ‘sigorta mesajlarının’ verilmesi konusunda işbirliği kararı alındı. Yeni yayın döneminde ise dizilerdeki

sosyal güvenlik ve sigorta mesajlarının daha yoğun verilmesi planlanıyor. SGK ayrıca ‘Yalan Dünya’ dizisinin Orçun’u gibi sevilen dizi karakterleri ile bir kamu spotu yapılması ve bu kişiler üzerinden ‘kayıt dışı ile mücadele’ mesajlarının verilmesine yönelik bazı projeler üzerinde de çalışıyor. Projeler hayata geçilirse, örneğin Orçun karakterinin, sık sık kaçak işçi mesajını vermesi söz konusu olacak.