“Birlikte büyümek” başlıklı videonun başrolünde barışçıl Avrupa’yı temsil eden, Uma Thurman’ın Kill Bill filmlerini andıran sarı eşorfmanlı bir kadın bulunuyor. Kadın üç erkeğin saldırısına uğruyor.

Kadına saldıran Asyalı erkek, Doğu Asya dövüş sanatlarından ince hareketler sergiliyor. Elinde pala, kafasında türban olan saldırgan ve uzun saçlı koyu renk tenli saldırganlar ise havada taklalar atarak içeri giriyor.

127 BİN EUROYA MAL OLDU

Videonun sonunda, saldırganlar ortadan kaybolurken çember şeklinde dizilmiş sarı eşofmanlı kadınlar AB bayrağındaki yıldızlara dönüşüyor. Ekranı bir AB bayrağı kaplarken video, “Ne kadar kalabalık olursak o kadar güçlü oluruz” sloganıyla sona eriyor.

AVRUPA KOMİSYONU ÖZÜR DİLEDİ

EUObserver'ın aktardığına göre, Avrupa Komisyonu’ndan yapılan açıklamada, videodakilerin Kung Fu, Capoeira ve Kalaripayattu yaptıkları belirtilerek, “Video bu kişilerin yeteneklerinin sergilenmesiyle başlıyor ve bütün karakterlerin karşılıklı saygı gösterdikleri bir barış ve uyum ortamında sona eriyor. Biz bu videonun ırkçı bir içeriğe sahip olmasını amaçlamamıştık ve böyle anlaşılmasından dolayı çok üzgünüz” denilerek, video yayından kaldırıldı.