Abab kursu SAP programında yalnızca programlama dili için verilen bir kurstur. Abap, İngilizce olarak İleri Düzey İş Uygulaması Programlama’nın kısaltılmış halidir. Sap Abap kursuna giderek sertifika sahibi olan kişiler uygulamanın geliştirilmesinde gerekli olan tüm temel becerileri ve bilgileri aldığını gösterebilir. Kurs sonrasında elde edilen sertifika Sap programını ileri düzeyde kullanan tüm iş yerleri için büyük önem taşımaktadır. Abap kursu için gerekli eğitim sonrasında 80 soruluk bir sınav düzenlenir ve sınavda başarılı olan kişiler Abap sertifikası sahibi olurlar. Abap sertifikası alan kişiler kolaylıkla bir iş ortamında ya da kendi özel alanlarında ABAP programı ile çalışarak, programlarımı geliştirebilecek beceriye sahip olacaktır.

Sap Fi Kursu Nedir?

Sap Fi İngilizce dilinde Financial Accounting olarak bilinmektedir. Sap Fi kursu aslında Sap programı içerisinde bir modüldür. Bu modül genellikle finansal kaynaklı işlemlerin yapılması ve kayıt altına alınması için kullanılır. Sap Fi modülünde ve alınan kurs içeriklerinde genel amaç mali muhasebe tarafını idare etmek, gelen muhasebe verilerini kayıt altında tutmak ve bu kayıtların doğru şekilde saklanmasını sağlamaktır. Tüm bunların yanı sıra Sap Fi kursuna giden ve gerekli sertifikayı alan kişiler finansal verilerin planlamasını, kontrol edilmesini ve stratejik finansal raporları hazırlanmasını da sağlayabilir. Sap programının muhasebe tarafı Fi modülü üzerinden yürümektedir. Bu nedenle, finansal alanda kariyer yapmak isteyen kişiler öncelikle Fi modülü kursuna dahil olmalıdır.

Sap Fi Kursu Ders İçerikleri

Sap Fi kurs içerikleri modül olarak 4 temel dersten oluşmaktadır. Bu derslerin tamamı finansal kaynaklı alt yapı oluşturulmasına yardımcı olur. Özellikle başlangıç eğitimi olarak Genel Muhasebe dersi verilir daha sonra kurs süreci muhasebe ve finans ağırlıklı olarak devam eder. Fi modlü içerisinde ayrıca Satıcılar Muhasebesi, Müşteri Muhasebesi ve Duran Varlık Muhasebesi gibi temel muhasebe eğitimleri yer almaktadır.