ABD'nin New York kentinde düzenlenen 74. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda ABD Başkanı Donald Trump bir konuşma yapıyor.

Trump'ın açıklamalarından satır başları:

Geçmişte bizimle tanışanlar gibi, gerçekten bizim dönemizde de çok fazla mücadele ve net seçenekler var. Bütün ayrım tarih boyunca olduğu gibi devam ediyor ve net bir şekilde harekete geçmemiz gerekiyor. 

Benim ülkem halkın iradesini ve özgürlüğünü her şeyin üstünde tutan bir ülkedir. ABD 2.5 trilyon dolar harcamış ve ordusunu yenilemiştir. Açık ara dünyanın en güçlü ülkesidir. Amerikalılar şunu bilir. Diğerlerinin zafer peşinde koştuğu bir dünyada ülkemiz güçlü olmalıdır. Sevgili ülkem gibi bu salondaki tüm ülkeler gibi köklü geleneklere sahiptir. Özgür dünya ulusal temellerini kucaklamalıdır. Her tarafta çevremize baktığımız zaman, bu muazzam ve güzel gezegende gerçeği görmek çok basit. Özgürlük istiyorsanız ülkenizle gurur duyun, barış istiyorsanız ülkenizi sevin. Bilge liderler her zaman kendi ülkelerinin iyiliğini ön planda tutmuşlardır. Gelecek küreselcilerin değil, vatanseverlerin olacaktır. 

Biz ABD olarak son derece heyecan verici bir ulusal yenilenme programına başlamış bulunuyoruz. Gelişme yanlısı ekonomi politikalarımız sayesinde son 50 yılın en iyi rakamlarına ulaşmış durumdayız.