ABD Başkanı Trump, Twitter üzerinden paylaştığı mesajında, "Türkiye, Suriye'de DEAŞ'tan geri kalanların kökünü kazımak için ne gerekiyorsa yapacağı konusunda beni güçlü şekilde bilgilendirdi. Erdoğan söylediğini yapabilecek biri." dedi. Trump yaptığı paylaşımda, "Suriye'deki askerlerimiz evine dönüyor." ifadelerini de kullandı.

"ERDOĞAN, SÖYLEDİĞİNİ YAPABİLECEK BİRİ"

ABD Başkanı Donald Trump, "Erdoğan Suriye'de DEAŞ'tan kalanı yok edeceğini söyledi. Erdoğan söylediğini yapabilecek biri." şeklinde bir paylaşım yaptı.

DÜN DE GÖRÜŞME OLMUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün ABD Başkanı Donald Trump ile telefonda görüşmüştü. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre iki lider, ikili meselelerin yanı sıra Suriye'de yaşanan son gelişmeleri de değerlendirdi.

GÖRÜŞMEYE DAİR İLK AÇIKLAMA TRUMP'TAN GELDİ

Görüşmeye ilişkin ilk açıklama ABD Başkanı Trump'tan geldi. Twitter'dan açıklamalarda bulunan Trump,"Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la uzun ve verimli bir telefon görüşmesi gerçekleştirdim. DEAŞ ve Suriye'deki ortak dahlimizi ve ABD askerlerinin bölgeden yavaş ve hayli koordineli çekilişini görüştük. Uzun yıllar sonra eve dönüyorlar. Ayrıca yoğun genişletişmiş ticareti görüştük." dedi.

ERDOĞAN: VERİMLİ BİR GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRDİK

Trump'ın ardından görüşmeye ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise şu mesajı paylaştı:

"Bugün ABD Başkanı Sayın Donald Trump ile ticari ilişkilerimizden Suriye'deki gelişmelere kadar birçok konuda eş güdümümüzü artırma noktasında mutabık kaldığımız verimli bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik. Görüşmemizin ülkelerimiz ve bölgemiz için hayırlı olmasını diliyorum."

ABD, ÇEKİLME KARARNAMESİNİ İMZALADI

Öte yandan ABD askerlerinin Suriye'den çekilmesini öngören kararnamenin ABD'li yetkililer tarafından imzalandığı bildirildi.