Antalya'da düzenlenen '4. Uluslararası Terörizm ve Sınıraşan Suçlar Sempozyumu'na katılan Shelley, bugüne kadar uyuşturucudan ciddi gelir elde eden PKK'nın, sahte ilaç ticaretine yöneldiğini söyledi.

George Mason Üniversitesi'nin 'Terör, Uluslararası Suç ve Yolsuzluk Merkezi'nde uzman olarak çalışan Shelley, PKK'yı bitirmek için en kritik adımın, finans kaynaklarını kesmek olduğunu vurguladı.

Buna göre, Türkiye yakında sahte ilaç cenneti haline gelir. Dünyadaki terör örgütlerinin yeni finans kaynakları bulmak için yeni suç sektörleri yarattığına dikkat çeken Shelley, Türkiye'nin bu konuda önlem alması gerektiğini belirtti.

Şu ana kadar uyuşturucu ticatinden sınırda haraç kesmeye kadar pek çok fon kaynağı yaratan PKK'nın yeni yönelimlerinden biri de insan kaçakçılığı.

Shelley'nin hazırladığı 'Organiza Suç Örgütleri ile Terör Örgütleri Arasındaki Bağlantının Kesilmesinde İşbirliği' raporuna göre, PKK'nın gelir kaynakları arasında silah, sigara ve araba parçası kaçakçılığı da var.

Her tipteki örgütlü suçun teröre katkıda bulunduğunun belirtildiği raporda, terör örgütlerinin yasadışı yollardan elde ettiği kara paraları, yeraltı bankalarında aklayarak faaliyetlerini kolaylaştırdığı belirtiliyor.

PKK gibi çokuluslu şirketler gibi faaliyet yürüten terör örgütlerin, işleri 'kitabına uydurmak için' avukatlar, muhasipler, bankerler ve emlakçılar ile organize çalıştığı vurgulanıyor.