Geçtiğimiz hafta sosyal medya üzerinden yayınladığı 15 sayfalık manifesto ile yeni parti kuracağının sinyalini verdiği iddia edilen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanında yer alacak A takımının belli olduğu iddia edildi. Gazeteci yazar Serkut Bozkurt, yazdığı yazısında Davutoğlu’nun kuracağı yeni partinin A takımını tanınmış eski siyasi isimlerin oluşturduğunu belirtti.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ise yeni parti çalışmaları içinde yer almayacağını iddia eden Bozkurt’un yazısının detayları şu şekilde:

TANINMIŞ ESKİ SİYASETÇİLER
Beşir Atalay, Hüseyin Çelik Şamil Tayyar, Ahmet Başçı, Selçuk Özdağ... Bunlar ilk öne çıkanlar. Ayrıca Diyanet İşleri eski Başkanı Mehmet Görmez...

ALİ BABACAN VE MEHMET ŞİMŞEK NE YAPACAK?
AK Parti'nin 17 yıllın iktidarında ekonomiyi yıllarca yönetecen Ali Babacan ve Mehmet Şimşek, Davutoğlu ile beraber hareket etmiyor. Kişisel anlaşmazlıkların dışında Davutoğlu’nun acele ettiğini düşünen Babacan ve Şimşek ayrı parti kurarsa sürpriz olmaz.

ABDULLAH GÜL NEREDE?
Abdullah Gül’ün adı ise her iki partide de geçmiyor. Ancak her iki partinin tabanı aynı olduğu için birleşmesi sürpriz olmaz. Bu birleşmeye sırasında Abdullah Gül ağabeylik yaparsa hiç şaşırmam. Gül’ün bu durumda görev alması, liderlik yapması şart değil. (Millet Gazetesi)