Adana'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda yakalanan 4'ü kadın 5 şüpheli tutuklandı.

Polis ekiplerinin, bir hafta önce merkez Seyhan ilçesindeki Gülbahçesi ve Şakirpaşa mahallelerinde düzenlediği operasyonda gözaltına alınan örgütün Çukurova alan sorumlusu olduğu iddia edilen Güler A. ile Ayşe Ö, Ahmet T, Mevlide Ç. ve kızı Edibe Ç'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Şüpheliler, Adana Adli Tıp Birimindeki sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılık sorgusunun ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan zanlılar tutuklandı.

Cezaevine gönderilen Güler A. ile Ayşe Ö'nün üniversiteyi bırakıp Suriye'nin Kobani (Ayn el-Arab) kentine giderek terör örgütünden eğitim aldığı, daha sonra Adana'ya döndüğü ileri sürüldü. 

Güler A. ile Ayşe Ö'nün kentteki yasa dışı gösterileri organize ettiği, örgüte eleman kazandırdığı, Mevlide Ç, kızı Edibe Ç. ve Ahmet T'nin ise onlara yardım ve yataklıkta bulunduğu öne sürüldü.

Polis ekipleri, 8 Ekim'de merkez Seyhan ilçesindeki Gülbahçesi ve Şakirpaşa mahallelerinde bir çok adrese operasyon düzenlemiş, 5 kişi gözaltına alınmıştı. Ekipler, baskın yapılan evlerin bulunduğu sokakların giriş ve çıkışlarını TOMA'yla kapatmış, çevrede zırhlı araçlarla güvenlik önlemi almıştı. Yakalanan zanlılar sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürülmüştü.