AK Parti Trabzon Milletvekili Dr. Adnan Günnar, 17-25 Aralık darbe teşebbüsü ve AK Parti’nin 2023 hedefleri konu başlığı ile meclis kürsüsünde konuşma yaptı. Günnar, konuşmasında şunları söyledi:
17-25 Aralık Uluslararası bir kumpastır. Taşeronlar ve yerli işbirlikçilerle, devletin içinde paralel yapılanmayla gerçekleştirilmeye çalışılan bir darbe girişimidir. 2023’te Cumhuriyetin 100.yılında Türkiye’nin hedeflerine ulaşmasının önünü kesme planıdır. Asli ve tek hedef,  Türkiye ve Türkiye’nin gelmiş geçmiş en başarılı, diklenmeden dik duran, sadece milletimizin değil, Ortadoğu’nun, Uzakdoğu’nun, Avrupa’nın mazlumlarının kalpten duasını ve desteğini alan kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Dünya Lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Milletimizin feraseti, duası ve desteğiyle Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Millet ve Tek Devlet anlayışıyla AK Parti hükümeti ve Sayın Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’yla 2023’e doğru “durmak yok yola devam” diyoruz.
 TADI BOZULMUŞ TEMCİD PİLAVINI MİLLETİMİZ YEMEDİ

17-25 Aralık darbe girişiminden sonra tadı bozulmuş sakız gibi gündeme getirilen temcid pilavını milletimiz yememiştir. Bugüne kadar 13 yılda 11 seçimde tarihi rekor oylar alan ak parti iktidarları 17 – 25 aralık darbe girişiminden sonra 4 seçim daha yapmış ve milletimiz darbe girişimlerine şamarı çakmıştır. Her fırsatta Sayın Cumhurbaşkanımızı diline dolayıp onu sadece meclis iç siyasetine sıkıştırmaya çalışanlara bizim cevabımız şudur; ‘Biz milletimizle beraber, Recep Tayyip Erdoğan’ı seviyor ve onunla gurur duyuyoruz.’ Türkiye’nin bu coğrafyada istikrarlı ve güçlü yapısını bozmak isteyen bazı ülkeler, ellerini ovuşturmaktadır. Ancak milletimizin 1 Kasım iradesi, tüm beklentileri boşa çıkaracaktır. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunların darbe girişimlerinin tek nedeni vardır; O da güçlü ve büyük 2023 Türkiye’sinin pastadan büyük payı almamasını sağlamaktır.  Türkiye üzerinde oynanan oyunlar hiç bitmemiş ve bitmeyecektir 27 mayıslar 12 eylülller 28 şubatlar, e-muhtıralar ne ise 17 - 25 Aralık ta odur.  Bunun yanında vatan, millet ve din düşmanı gibi terörist örgütlerde yıkım faaliyetlerine devam etmektedirler. 
VATANDAŞIMIZ NEDEN MADUR EDİLİYOR?

Ancak PKK , DAEŞ VE BENZERİ  TERÖR ÖRGÜTLERİ her zaman kaybetmeye mahkûmdurlar. Çevremizde bazı ülkelerle olan sorunlarımız inşallah çok yakında sona erecektir. PKK terör örgütü Kürtlere hizmet için bir davaya sahipse, neden il ve ilçe merkezlerinde vatandaşlarımızı mağdur ediyor ve öldürüyorlar. Milyonlarca insanımızı evlerinden ve mahallelerinden neden göç etmek zorunda bırakıyorlar. PKK ve yandaşlarının davası budur işte. Esnafımız, işçimiz, analar ve babalar neden ağlatılıyorlar? Müslüman vatandaşlarımız neden camilere gidemiyorlar? Kararlı hareket planlarıyla Türk polisi ve askeri Allah’ın izniyle bu olayların da sonunu getirecektir.

MİLLETİMİZ GEREĞİNİ YAPTI

Türkiye tüm engellemelere rağmen hala dünyanın ve bölgesinin en güçlü ülkesi olarak 2023 hedeflerine doğru koşmaktadır.  HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Rusya ziyaretinde ‘dünyanın her yerinde saygı görerek dolaştığını’ ifade ediyor. Bunun tek bir sebebi vardır. O’da cebinde taşıdığı Türkiye Cumhuriyeti pasaportudur.  Bu arada yeri gelmişken, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin DEMİRTAŞ’ın 1 Kasım seçimlerinin ardından 55 gün beleyip Rus Dış İşleri Bakanı LAVROV ile  görüştükten sonra yemine gelmesi milletimizin gözünden kaçmamıştır. 7 Hazirandan bu yana 17-25 Aralık çığırtkanlığı yapanlar neden çoğunluk sizdeyken meseleyi gündeme getirip davacı olmadınız. O zamanki koalisyonunuz, meclis çoğunluğunuzu niye kullanmadınız. Çünkü bu gündemin boş olduğunu sizde biliyordunuz. Milletimiz sizi anladı ve yine 1 Kasım’da gereğini yaparak tek başına AK Parti iktidarını sağladı. Halkımız ve biz, muhalefetin doldur boşalt taktiğiyle meclisin çalışmasının önünü tıkamanızı değil, projelerinizi, eleştirel anlamlı, ülke menfaatine yönelik önerilerinizi bekliyoruz. Türkiye’nin başarılı bir muhalefete ihtiyacı maalesef açıkça ortadadır.
13 yılda, Cumhuriyet tarihinin emsalsiz hizmetlerini yaparken; Altınmı bulduk? Petrol mü bulduk? Ne yaptıkta IMF’yi bitirdik, ne yaptık ta Liradan 6 sıfır attık, enflasyonu tek haneye düşürdük, milli geliri yükselterek Dünyanın 16.büyük ekonomisi haline geldik. Ne oldu da 2008’de dünyada global ekonomik krizde büyük ülkeler zangır zangır titrerken, Türkiye ayakta durdu.
Nasıl yollarımız duble oldu?
Nasıl hastanelerimiz modernleşti?
Nasıl her yere uçak seyahatleri başladı?
Nasıl Türkiye hızlı trene kavuştu?
Nasıl kendi uydusunu yaptı?
Nasıl kendi Tankını yaptı?
Nasıl kendi helikopterini yaptı?
Nasıl Marmarayı yaptık?
Nasıl Kıbrıs’a denizin altından su götürdük?
İşte bunları nasıl mı yaptık? 
Yolsuzlukları bitirerek yaptık. Seçilmiş AK kadrolarla ülke menfaatleri için inançla çalışarak yaptık.
Bu arada eksikliklerimiz olmuştur elbette. Ama ne yazık ki, üzülerek söylüyorum ki, 13 yıllık AK Parti iktidarımızda en büyük eksiğimiz bize eksikliklerimizi gösterebilecek yapıcı muhalefetin olmayışıydı. Ama bu konuda muhalefete hak vermiyor değilim, Çünkü biz sizin hayal edemediklerinizi yapıyorduk. 
Şer’lerden hayır çıkaran Allah’ım. Türkiye’nin önünü kesmeye çalışanlara müsaade etmeyecek inşallah. Tüm şehitlerimizi Rahmetle anıyorum. Genel kurulu saygıyla selamlıyorum.