Kabil yakınında Türk askerlerinin bulunduğu üsse Taliban militanlarının havan topu saldırısı düzenlediği bildirildi. AP'nin haberine göre, saldırının ardından Türk ve Yunan askerleri bazı noktalara ağır makineli tüfeklerle ateş açtı.

Taliban sözcüsü Zabiullah Mücahid saldırının sorumluluğunu üstlendi. Mücahid, bir grup silahlı intihar komandosu ve Taliban militanlarının NATO güçlerinin karargahlarını, parlamento binasını ve bazı elçilikleri hedef alındığını söyledi.

AP'nin haberine göre, Celalabad ve Gardez kentlerinde de Taliban militanları saldırılar düzenledi.

Henüz çatışmalarda kaç kişinin öldüğü veya yaralandığına dair herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Saldırıyı başlatan ilk patlama Kabil'de NATO üssü ve yabancı ülke temsilciliklerinin bulunduğu Vezir Ekber Han'da meydana geldi. Reuters görgü tanıklarının, ABDelçiliğinden siren çalındığını ve bölgeden siyah dumanların yükseldiğini duyurdu.

Ondan fazla patlamanın duyulduğu kentte, silah seslerinin geldiği belirtiliyor.

Kentte gizlice sızan bazı militanların roket saldırısı da düzenlediği bildiriliyor. AP hedeflerinin tam olarak seçilemediğini ancak saldırının İngiliz elçiliğine yakın bir bölgede yoğunlaştığını duyurdu.

Roketli saldırıların ardından, parlamento binasının yakınlarında da patlama sesi duyuldu.

AFP'ye konuşan, Muhammed Assan isimli bir polis görevlisi de parlamento binası yakınında çatışma çıktığını anlattı.

Patlamanın ardından ABD elçiliğine ulaşılamadı ancak elçilikte siren seslerinin çaldığı ve çalışanların sığınaklara indiği belirtiliyor.

Sabah saatlerinde ülkenin doğusunda meydana gelen saldırıda, 1 emniyet müdürü ve 3 polis yaşamını yitirmişti.

Kapise ilinde meydana gelen saldırıda, yol kenarına yerleştirilen bomba, emniyet müdürünün geçtiği sırada uzaktan kumandayla patlatılmıştı.