AK Parti Akçaabat Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Ekrem kimdir?

25 Nisan 1980 Akçaabat’ta doğdu. İlk ve orta öğremimi Akçaabat'ta tamamladıktan sonra 1997 yılında Akçaabat lisesini bitirdi. Erzurum Atatürk Üniversitesi  Çevre Mühendisliği Bölümü'nden 2003 yılında mezun oldu.  

Mezuniyet sonrasında alanıyla ilgili, birçok sertifikalı eğitim aldı. 2005-2011 yılında Karçev Çevre Yönetim ve Arıtım Teknolojileri San. Müh. Müş. Ltd.Şti  ortağı ve çalışanı olarak birçok işletmenin ÇED raporlarının yazılmasında, atık su arıtmalarının tasarım ve inşaatında, baca gazı arıtma sistemlerinin tasarımında ve inşaatında, emisyon ve gürültü değerlerinin ölçümlerinde ve değerlendirmelerinde görev aldı.

Mesleği üzerine açmış olduğu firma ile Trabzon başta olmak üzere,Ankara, Ardahan, Samsun, Konya gibi bir çok ilde Belediyeler, DSi ve Karayolları'na ait projeleri üstlenerek tamamladı. 2014 yılı yerel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği ve İmar komisyon üyeliği, 2018 yılı Akçaabat Belediyesi Başkan Yardımcılığı yaptı.

Akçaabat Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevinden 31 Mart 2019 seçimleri için bu görevimden 16 Kasım 2018'de istifa etti.

Evli ve 2 çocuk babası.

AK Parti'nin Trabzon ilçe belediye başkan adayları belli oldu! Cumhurbaşkanı onayladı