AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. AK Parti Genel Merkezi'nde basına kapalı gerçekleştirilen toplantı, saat 18.35'te başladı.

AK Parti MYK toplantısı sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"HER İKİ PARTİDE CUMHUR İTTİFAKI KONUSUNDA HASSAS"

Cumhur ittifakı: Cumhur ittifakına verilen önemin altını çiziyoruz. Her iki partide Cumhur ittifakı konusunda hassas. Bu ittifakın ortaya koyduğu siyasal tutumun milletimize daha büyük hizmetler gerçekleştireceği konusunda kesin mutabakat vardır.

"FARKLI YAKLAŞIMLAR OLABİLİR BUNLAR İTTİFAKI BOZMAZ"

Af tartışması: Farklı yaklaşımlar olabilir bunlar ittifakı bozmaz. Kimsenin kişisel olarak uğradığı haksızlığı affetme yetkisine biz sahip değiliz, bu yaklaşımı gözeterek bir çalışma yapılıyor.

"BU ARKADAŞLARIMIZIN DAVALARI YARIN GERİ ÇEKİLECEK"

ODTÜ'lü öğrenciler: Bu gençler kesinlikle kabul etmeyeceğimiz pankart açmışlardır. Doğal olarak ortaya bir dava çıkmıştır. Zaman içerisinde gençlerin aileleri ve kendileri temas kurdular. Yaptıklarının o manaya geleceğini, amaçlarının dışında bir tablo ortaya çıktığını söylediler ve Cumhurbaşkanımızla görüşmek istediler. Bu genç arkadaşlarımız hangi projelerde yer almış, neler yapmış Cumhurbaşkanımız inceledi. Hatta bir genç arkadaşımızın projesi ödül almış. Cumhurbaşkanımız da arkadaşları uyararak affetmiştir. Bu arkadaşlarımızın davaları yarın geri çekilecek.

"SUUDİ KONSOLOS'UN DOKUNULMAZLIĞI VAR"

Kaşıkçı olayı: Suudi Konsolosluğun dokunulmazlığı var. BM İnsan Hakları Konseyi Sözcüsü bu şahsın dokunulmazlığının kaldırılması gerektiğini söyledi. Seyahatinin engellenmesi söz konusu olamaz. Bunların faaliyetleri Viyana Sözleşmesi'yle garanti altına alınmıştır. İlk andan itibaren biz kendi soruşturmamızı yürütmek adına, konsolosluğa girilmesi için talepte bulunduk. Karşı taraftan anında olumlu karşılık verilmedi. Daha sonra verildi. Türkiye bağımsız soruşturmasını yürütüyor. Bu egemenlik haklarımız içerisinde, başkonsolosluk binası başka ülkenin toprağı sayılsa da Türkiye Cumhuriyeti'nde olmuştur. Bir başsavcı vekili bu soruşturmanın başındadır.

"VATANDAŞLARIMIZIN TEDİRGİN OLMASINA GEREK YOKTUR"

Sağlıkta tasarruf iddiası: Herhangi bir hastanemizde bir boşluğun söz konusu olmaması için bizzat bu konu Sağlık Bakanlığı tarafından takip edilmektedir. Vatandaşlarımızın herhangi bir şekilde tedirgin olmasına gerek yoktur. Sağlık hizmeti en dinamik şekilde şimdiye kadar olduğu gibi AK Parti dönemlerinde Cumhuriyet tarihinde olmayacak kadar parlak bir dönemine kavuşmuştur.

YEREL SEÇİM İTTİFAKI

Her iki parti de, Cumhur ittifakı konusunda hassastır.

Bu ittifakın ortaya koyduğu siyasal tutumun milletimize daha büyük hizmetler gerçekleştireceği konusunda kesin mutabakat vardır"

AF KONUSU

Kişilerin uğradığı haksızlığı affetme yetkimiz yok, maşeri vicdan gözetilerek çalışma yapılıyor.

Ayrıntılar Geliyor...