Bursa'da bir dizi programlara katılan üç bakan, İl Başkanlığına ziyarette bulundu. Basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulunan üç bakan, Bursa'ya yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi.

AK Parti'nin girdiği 3 seçimden de başarıyla çıktığını hatırlatan Çağlayan, "İddia ediyorum, bugün seçim olsa AK Parti yüzde 55 oyla birinci olur. 9 yıl önce Türkiye'yi geriye götüren siyasilere milletimiz gereken cevabı verdi. İstikrarlı politikamız sayesinde milletimiz bize güveniyor ve iktidar yapıyor. Tüm dünyayı vuran küresel krizden Türkiye en az oranda etkilenen ülke oldu. Çünkü hükümetimiz kararlı adımlar attı ve krizden etkilenmedi. BaşbakanRecep Tayyip Erdoğan, ülkeyi iyi yönettiği için kimse krizden etkilenmedi. Ancak bazı şer odakları rahat durmadı. En son Başbakan'ın sağlığına el uzattılar. Ancak Başbakan'ımız dün gereken cevabı verdi" diye konuştu.

VAN'DA ÖLENLERİN YAKINLARINA MAAŞ BAĞLANDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kendi özelini unuttuklarını ve vatandaşların sıkıntılarını çözmek için gece gündüz çalıştıklarını söyledi. Bakanlık olarak önlerinde önemli yasal düzenlemeler olduğunu ancak Van'da meydana gelen 7.2'lik depremin yasal düzenlemeleri geciktirdiğini ifade eden Çelik, "Yasal düzenlemeleri yapmak isterken Van depreminin yaralarını sarmaya başladık. Burada ölenlerin yakınlarına maaş bağladık. Talep edilen 7 bin Vanlıya iş bulduk ve onları istihdam ettik. Depremde malul olanların emekli maaşı almalarını sağladık" diye konuştu.

2 milyon emeklinin yıllardır beklediği İntibak Yasası'nın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanmasını memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Çelik, "Komisyonlarda uzun tartışmalar sonucu TBMM'ye gelen kanun tasarısı nihayet meclisten geçerek Cumhurbaşkanı'nın onayını aldı ve yasalaştı. Bu kanun, hükümetin vatandaşa verdiği bir sözdü. Bunu yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.
Memurların alması gereken 2012 zamlarının henüz verilmediğini hatırlatan Çelik, memur sendikalarıyla ilgili düzenlemelerin ve uyum yasalarının çıkarılması konusunda çalıştıklarını belirtti. Kıdem tazminatı ve taşeron işçilerle ilgili yasal düzenlemelerin de meclis tatile girmeden yapılacağını vurgulayan Çelik, bakanlığın önünde bulunan bütün sorunları çözeceklerini belirtti.

HAZİRAN AYINA KADAR ÇİFTÇİYE KARŞILIKSIZ 6 MİLYAR TL NAKİT PARA DESTEĞİ

Türkiye'nin tarım politikası hakkında bilgi veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 2012 yılının Haziran ayına kadar çiftiye hiç bir bedel ödetmeden, karşılıksız 6 milyar TL nakit para desteği sağlayacaklarını söyledi. Eker, "Çiftçilerimize, Mart ayının sonunda 1.1 milyar TL, Nisan ayında 2 milyon TL, Mayıs'ta 1 milyar 200 milyon ve Haziran ayında 1 milyar 100 milyon TL nakit para desteği vereceğiz. Haziran itibariyle geri alınmamak üzere 6 milyar nakit para desteği vereceğiz. Şu ana kadar Bursa çiftçisine 488 milyon para ödedik. . Hayvancılığı geliştirtmek için faizsiz hayvan kredisi başlattık. Bursa'da 2 bin 479 kişi 183 milyon TL faizsiz kredi aldı. Bursa ilinde 2011 yılı içinde vatandaşlar 855 milyon TL zirai kredi kullandı. Yarın 92 milyon TL süt prim desteği ödeyeceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'a vazo hediye ederken, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'e de çini tabak hediye etti.

BAKANLAR MODA OKULUNU GEZDİ

Üç Bakan, Bursa'daki programları sırasında Muradiye'deki Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksek Okulu'nu da ziyaret etti. Modacı Faruk Saraç tarafından karşılanan üç bakan, moda öğrencileriyle sohbet etti. Bir ara Bakan Eker, eline mezurayı alarak Faruk Saraç'ın boy ölçüsünü aldı. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da öğrencilere modanın ve marka oluşturmanın önemini anlatarak, "Artık fason üretim yapan bir ülke olmaktan çıkıp, markalarımızla söz sahibi olmalıyız. Bu yüzden moda okulu ve yeni ve farklı şeyler
üretmek önemli" diye konuştu.