Son yıllarda artan iş kazaları ve acı sonuçları gösteriyor ki iş ve işçi sağlığı, iş güvenliği, ilkyardım eğitimi , yangın eğitimi konularında sınıfta kalıyoruz. Bunu acı bir şekilde tecrübe etmemizin ardından alınan önlemler ile yasalar tekrardan düzenlenmiştir. Yapılan düzenlemelerin ardından bu alandaki denetimlerinde arttığını söyleyebiliriz. Özellikle iş güvenliği yasası ile bu konuda gerekli eğitimleri ve önlemleri almayan iş verenlere ağız cezalar söz konusudur.

Bu kapsamda izmir de ilkyardım eğitimi başta olmak üzere; yüksekte çalışma eğitimi , yangın eğitimi, ilkyardım eğitici eğitimi hizmeti veren Akademi Akad sadece Ege Bölgesinin değil Türkiye’de bu işi hakkıyla yapan sayılı ilk yardım eğitimi izmir firmasıdır.

İzmir ilk yardım eğitimi konusunda en çok Akademi Akad tan eğitim almaktadır. Daha doğrusu İzmir’in en büyük firmaları Akademi Akad tan ilk yardımı eğitimi alıyor dersek yanlış söylemiş olmayız.

İlk yardımı eğitimi verebilmek için de ilkyardım eğitici eğitimi kursları açılmıştır. Bu eğitimi de hemşire, doktorlar ve diğer tüm sağlık personeli alabilmektedir. Eğitimi başarıyla bitirmeleri ile kendilerine Sağlık Bakanlığı onaylı Eğitici sertifikası verilmektedir. Aldıkları bu sertifika ile de özel eğitim merkezlerinde ilkyardım eğitimi verebilmektedirler.

Sektöründe İzmir’de tartışmasız lider olan Akademi Akad Özel Eğitim Merkezi hakkında daha detaylı bilgi için www.akademiakad.com web sitesini ziyaret edebilirsiniz.