Suriye Ordusu ve Bağımsız Ordu Birlikleri arasındaki çatışmada bombaların hedefi yine Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi oldu. Akçakale'de tedbir alan emniyet güçlerinin de bulunduğu yerin yakın bir noktasındaki bir eve havan mermisi düştü. Saat 15.00 sıralarından Suriye sınırından Açkale'deki bir eve düşen bombanın 5 kişinin ölümüne yol açtığı öğrenildi. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Çoğu ağır 13 kişi yaralandı. Olayda çok sayıda polisin de yaralandığı öğrenildi.

MERMİ EVE İSABET ETTİ

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine yakın Suriye sınırında atılan bir top mermisi Toprak Mahsülleri Ofisi'nin yakınındaki bir eve isabet etti. Patlama sırasında evde bulunan bir anne ve 4 çocuğu hayatını kaybetti.




Hayatını kaybedenlerin Ömer Timuçin'in eşi ve çocukları olduğu öğrenildi.

Basın mensupları dahil kimsenin patlamanın yaşandığı Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) bölgesine girilmesine izin verilmiyor. Bölgeye çok sayıda takviye ekip ve ambulans gönderildiği bildirildi.

Ölü ve yaralı sayısı hakkında kaynaklardan çelişkili bilgiler gelirken gözler yetkililerden gelecek açıklamaya çevrildi.

BOMBARDIMAN NEDENİYLE, OKULLAR BİLE AÇILAMAMIŞTI

Suriye Ordusu, muhaliflerin elinde bulunan Telabyat kapısını almak için top atışlarına devam ederken, Akçakale'de tedirgin bekleyiş sürüyor. İlçede bugünde okullar açılmadı.

Telabyat sınır kapısını almaya çalışan Suriye ordusu top atışlarına devam ediyor. Peş peşe top atışları yapan Suriye ordusu sınır kapısı dışında Telabyat'ın belirli geçiş noktalarını da hedef alıyor. Akçakale'de top atışlarını duyan vatandaşlar da halen tedirginlik devam ediyor. Çocuklarının okula gidemediğini ve kendilerinin de psikolojisinin bozulduğunu belirten vatandaşlar çözüm yolunun bulunmasını istiyor.
İlçede pazartesi gününden itibaren okullar tatil edilmişti.

Dün be bugün de okullar ilçede açılmadı. Suriye ordusu ile Özgür Suriye ordusunun Telabyat sınır kapısında yaşanan olayların son bulmadan okulların açılmayacağı tahmin ediliyor.