Adalet Bakanlığı yetkililerinin Haber7'ye verdiği bilgiye göre, Akın Öztürk'ün cezaevinde darp edildiğine yönelik haberler gerçeği yansıtmıyor.

Adalet Bakanlığı yetkilileri bir avukat tarafından gündeme getirilen Akın Öztürk'ün cezaevinde darp edildiği iddiasını kesin dille yalanladı. Bir avukat tarafından gündeme getirilen bu iddianın söz konusu avukatın kamuoyunda sansasyon oluşturmaya yönelik bir iddia olduğu belirtildi.

Son günlerde cezaevlerinde darbecilere yönelik bu tür haberlerin FETÖ terör örgütü tarafından bilinçli olarak yayıldığına dikkat çekiliyor. FETÖ terör örgütünün bu tür haberler vasıtasıyla cezaevindeki darbecilere "İtirafçı olmayın, çözülmeyin" mesajı göndermek istediğine dikkat çekiliyor.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nün darbecilere yönelik bu tür olaylar yaşanmaması için güvenlik önlemlerini arttırdığına dikkat çekildi. 

CEZAEVİNE İNFAZ İÇİN SİLAH SOKULDUĞU DA YALAN

Aynı kaynaklardan, bugün basında yer alan Sincan Cezaevi'nde FETÖ'cü mahkumların infazı için bazı gardiyanlar tarafından silah sokulurken gardiyanların yakalandığı haberleri için de kesin bir dille yalanlama geldi.